20 Eylül 2025 cumartesi günü gerçekleştirilen CHP Payas ilçe kongresi'ne CHP 28. Dönem Hatay Milletvekili Nermin Kara, Dörtyol Belediye Başkanı Dr. Bahadır Amaç, CHP İl Başkanı Hakan Tiryaki, CHP İl Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları ile Bağımsız Türkiye Partisi, Saadet Partisi temsilcileri, muhtarlar ile Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri katıldı. Kongre divan teşekkülü ile başladı.
Divan Başkanlığına Öztürk Çolak Divan Üyeliklerine ise Rafet Özkaya ve Av. Alaattin Berke Şahin oy birliğiyle seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından kongre için gönderilen mesajlar okundu.
Faaliyet raporları ile mali tabloların okunup oylanmasına ardından bir konuşma yapan CHP Payas ilçe başkanı Erdinç Keskin ;
Sayın İl Başkanım, Sayın Milletvekillerim, Sayın Belediye Başkanlarım,Kıymetli delegeler, partimizin çok kıymetli üyeleri,Sivil toplum kuruluşlarının değerli temsilcileri,Siyasi Partilerin temsilcileri, basının güzide temsilcileri ve değerli misafirler;
Cumhuriyet Halk Partisi Payas İlçe Başkanlığı Olağan Kongresi'ne hoş geldiniz, şeref verdiniz.
Bugün burada sadece bir kongre için bir araya gelmedik. Bizler aynı umudu taşıyan, aynı yolda yürüyen, aynı kaygıları ve aynı hayalleri paylaşan büyük bir aileyiz.
Şimdiye kadar görev almış, emek vermiş, partimizi bugünlere taşıyan tüm ilçe başkanlarımıza ayrı ayrı selamlarımı iletiyor, her birine şükranlarımı sunuyorum. Onların emeği ve mücadelesi, bugün attığımız her adımda bize ışık olmaktadır.
6 Şubat depremlerinde kaybettiğimiz Merhum İlter Tellioğlu Başkanımızı rahmet ve minnetle anıyor, ailesine, yakınlarına ve partimize bir kez daha başsağlığı diliyorum. Onun mücadelesi ve partimize kattığı değerler her zaman kalbimizde, hafızamızda yaşayacaktır.
Değerli dostlarım,
Hepimiz biliyoruz ki partimizce zor dönemlerden geçiyoruz. Baskılarla, iftiralarla, hukuksuzluklarla mücadele ediyoruz. Bazen yolumuzu kesmek istiyorlar, bazen umudumuzu kırmak istiyorlar. Ama biz yılmadık, yılmayacağız! Çünkü bu parti, en zor şartlarda bile dimdik duranların, halk için bedel ödeyenlerin partisidir.
Buradan, Silivri zindanlarında haksız yere tutuklu bulunan Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Ekrem İmamoğlu'na selamlarımızı gönderiyoruz. Onunla birlikte halkın iradesini savunduğu için bedel ödeyen tüm belediye başkanlarımızı, yol arkadaşlarımızı saygıyla anıyoruz. Onların mücadelesi, bizim mücadelemizdir. Demir parmaklıklar gerçeği ve umudu asla susturamayacaktır.
Sevgili yol arkadaşlarım,
Biz biliyoruz ki demokrasinin, özgürlüğün ve eşitliğin temeli kadınların mücadelesidir. Bu parti, Cumhuriyet'in ilk gününden bugüne kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanımış bir partidir. Ama hâlâ gerçek eşitlik için yolumuz var.
Payas'ta kadınlarımızın emeğini, alın terini ve sesini siyasetin en güçlü yerine taşımak boynumuzun borcudur. Kadın olmadan demokrasi olmaz, kadın olmadan değişim olmaz, kadın olmadan Cumhuriyet Halk Partisi iktidar olamaz. Onun için söz veriyorum: Kadın kollarımızı daha da güçlendireceğiz, her mahallede kadınların sesi daha gür çıkacak.
Ve sevgili gençler,
Sizler bizim en büyük gücümüz, en taze nefesimizsiniz. Bizim mücadelemiz sadece bugünün değil, yarınların da mücadelesidir. Cumhuriyet'i biz kurduk ama onu yaşatacak ve geleceğe taşıyacak olan sizlersiniz. Gençlerimizin enerjisiyle, aklıyla, cesaretiyle bu partiyi büyüteceğiz. Hiçbir gencimiz umutsuzluğa kapılmayacak, hiçbir gencimiz "benim sözüm duyulmuyor" demeyecek. Çünkü gençler olmadan değişim olmaz, gençler olmadan demokrasi olmaz, gençler olmadan iktidar olmaz!
Sevgili yol arkadaşlarım,
Bugüne kadar bu görevde bir an olsun başımı eğmedim, boyun eğmedim. Halkımızın derdini dile getirdim, örgütümüzü diri tuttum, CHP'…