Tarih: 10.01.2023 03:00

9 OCAK DÖRTYOL’UN KURTULUŞUNUN 101. YILI TÖRENLERLE KUTLANDI

Facebook Twitter Linked-in

Kutlamalar saat 09.30 ilçenin işgalci düşman kuvvetlerinden temsili olarak kurtarılmasının canlandırılması ile başladı.
Atatürk anıtına çelenklerin konulmasının ardından 1 dakikalık saygı duruşu yapılarak istiklal marşı okundu.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Belediye başkanı Fadıl Keskin yaptı. 
Başkan Keskin; yurdumuzun birçok yerinin işgal edilişi gibi, Dörtyol’umuz da 11 Aralık 1918 de işgal edilmişti.

Elde silah ve cephane yoktu, imkânlar çok kısıtlıydı ama kalplerde vatan ve iman sevgisiyle milli mücadelede İlk Kurşunu atan Dörtyol, büyük Önder Atatürk’ün öncülüğünde verilen büyük mücadelelerin sonunda bundan tam 101 yıl önce, 9 Ocak 1922’de kurtuluş sevincini yaşadı. İlçemizde 3 yıla yakın süren bu kutlu mücadele Ulu Önder Atatürk’ün öncülüğünde bundan tam 101 yıl önce, 9 Ocak 1922’de taçlanmış ve işgalci kuvvetler bir daha dönmemek üzere yurdumuzdan kovulmuşlardır. 

Bu duygu ve düşüncelerle Dörtyol’umuzun kurtuluş bayramında, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha minnet ve şükranla anıyorum” dedi.
Kutlamalar; halk oyunları gösterileri, şiirlerin okunması, kurtuluş günü için okullar arası yapılan şiir kompozisyon ve spor müsabakalarında dereceye girenlere ödülleri protokol tarafından verildi.
Kutlama törenlerine; Dörtyol Kaymakamı Aydın Ergün, AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, MHP Hatay Milletvekili Lütfü Kaşıkçı, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmas, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Deren Özkol, Meslek Yüksekokulu Müdürü Bahittin Gözübenli, Kurum Amirleri, Kuvayi Milliye ve Mücahit Gazi Dernekleri, öğrenciler ve ilçe halkı katıldı. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —