AK PARTİLİ BAŞKANVEKİLLERİNDEN HATAY’DA İSTİŞARE TOPLANTISI

11 Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekilleri Hatay’da Buluştu

SİYASET 18.01.2023 08:38:00 0
AK PARTİLİ BAŞKANVEKİLLERİNDEN HATAY’DA İSTİŞARE TOPLANTISI

AK Partili 11 Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekilleri Hatay’da buluştu. Hatay Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Altan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, Ankara Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, Adana Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Ozan Gülaçtı, Antalya Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Ali Çetin, Aydın Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Arı, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, Mersin Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili İsmail Yerlikaya, Muğla Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Hürol Önder ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Cüneyt Yüksel’in katılımıyla Ottoman Palace Otelde gerçekleşen istişare toplantısında çok sayıda basın mensubu da yer aldı.

Toplantıda ev sahibi kimliğiyle ortak bildiriyi Hatay Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili ve Payas Belediyesi Başkanı Bekir Altan okudu.

Okunan bildiride; “Dünya üzerinde kurulan 23 medeniyetin 13’üne ev sahipliği yapmış, farklı inanç ve kültürlerin yüzyıllarca bir arada, huzur içinde yaşadığı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün “Benim Şahsi Meselem” dediği Hatay’dayız.

CHP tarafından yönetilen 11 Büyükşehir Belediyesinin, AK Parti Grup Başkanvekilleri olarak bizler, milletimizden aldığımız yetki ve emanetin gereği olarak, söz konusu belediyeler ile ilgili değerlendirmelerimizi yapmak üzere bugün Hatay’da toplandık.

Cumhuriyet Halk Partisi,  milli meselelerde dahi yalan siyasetiyle kaos çıkarmayı alışkanlık haline getirmiş bir zihniyettir. Siyasetlerini algı ve yalan üzerine kurmuş siyasi bir partiden ve onun belediye başkanlarından hizmet beklemek nafiledir. CHP zihniyeti tarafından yönetilen Büyükşehirlerde söylenen algı ve yalanları bugün Hatay özelinde milletimizle paylaşmak istiyoruz.

Yönettikleri şehirlerin geleceğine dair söyleyecek sözleri bulunmayan ve beceriksizliklerini türlü bahanelerle saklamaya çalışan CHP’li 11 başkanın yalanlarını, daha önceki bildirilerimizde rakamlarla çürütmüş, yalan söylemelerinin en büyük sebebinin korku olduğunu ifade etmiştik. CHP’li 11 Büyükşehir Belediye Başkanının, halka verecekleri hesap günü yaklaştıkça iyice paniklediğini ve yalanlarının dozunu arttırdığını ibretle izliyoruz.   

Yerel seçimlerin üzerinden 4 yıl geçmiş olmasına rağmen, halka verdikleri sözleri tutmayan CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanları için söyleyecekleri yalan, arkasına sığınacakları bahane kalmamıştır. Beceriksizliklerini gizlemek için yayınladıkları acziyet deklarasyonlarına da artık milletimiz itibar etmemektedir.

2014 yılından bu yana CHP tarafından yönetilen Hatayımız, beceriksiz bu zihniyet yüzünden, büyükşehir olmanın avantajını hak ettiği ölçüde kullanamamıştır. İlçelerimizde yapılması gereken altyapı çalışmalarının yapılmadığı ve hatta her geçen gün daha da geriye gittiği hepimizin malumudur. Yolların toz, çukur ve çamurdan gidilemediği, atık suların sokaklara taşarak çevre felaketlerine davetiye çıkardığı Hatay’da, Büyükşehir belediyeciliği alarm vermektedir. Ne yazıktır ki mevcut yönetim bu sese hala kulak tıkamaktadır.

Diğer CHP’li başkanlar gibi algı ve yalanı alışkanlık haline getiren Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve yönetimine, engellenmediklerine dair gerçeklerden bazılarını, milletimizin huzurunda hatırlatmak isteriz;

2014 yılından bu yana meclise getirilen dosyaların %99’una AK Parti olarak evet dedik.

‘’Teleferik yapacağım ama beni mecliste engelliyorlar’’ dediğiniz projenin 100 milyon TL tutarındaki kredi talebinizi meclisten geçirmedik mi? O halde teleferik neden hala hizmete sunulamadı. Bunun beceriksizlikten başka açıklaması var mıdır?

EXPO 2021 için 100 milyon dolar borçlanma yetkisi yine bu meclisten geçmedi mi? Aldığınız ve harcadığınız milyonlarca lirayı Hatay’ın gelişimi için bir fırsata çeviremediniz. EXPO’daki başarısızlığınızı şov, reklam ve konserlere milyonlarca lira ödeyerek kapatmaya çalıştınız. Dünya EXPO'ları; düzenlendikleri kentleri köklü bir şekilde değiştirdikleri gibi, bu kentlere görkemli anıtsal yapılar da kazandırmışlardır. Peki, bilinmez bir denkleme dönüşen EXPO 2021 sonucunda CHP’li Hatay Büyükşehir Belediyesi şehrimize ne kazandırdı?

Kısa adı ‘’HADO’’ olan Hatay Deniz Otobüsü projesi, Büyükşehir Meclis Üyelerimiz, Cumhur İttifakı Milletvekillerimiz ve ilgili tüm Bakanlıklarımızın her türlü desteği vermesine rağmen ikinci döneminin sonunda, yani yedi yılda Mayıs 2022’de ilk seferine, ancak yarım olarak başlayabildi. Hedefi Samandağ ilçesinden başlayıp Arsuz, İskenderun, Mersin’den Kuzey Kıbrıs’a, oradan da Beyrut’a yolcu taşımacılığı yapmaktı. Maalesef seferler yapılamadığı için bu proje de israf yatırımı olarak tarih sahnesinde yerini almıştır.

Devlet Su İşleri, Hatay’a son 20 yılda 5 Milyar 287 Milyon TL değerinde 117 tesis inşa etmesine rağmen; suyu yönetemeyen Hatay Büyükşehir Belediyesi, Hatay’ı tüm ilçeleri ile ’’suya’’ muhtaç etmiştir. HATSU meclis oturumunda “Bunu söylemek çok acı ama biz şu anda elektrik faturamızı ödeyemiyoruz” diyen HATSU genel müdürü, HATSU’nun iflasını ilan etmiştir.

Hatay’ın önemli bir ihtiyacı olan hal projesini, hükümet yeni bir kanun düzenlemesi yapıyor gerekçesiyle yıllarca erteleyen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı, ne değişti de apar topar 2022 yılının sonunda hal projesinin ihalesini yaptı? Bu konuda da yıllarca Hatay halkına yalan söyleyerek bu hizmeti geciktirmiştir.

İşler çıkmaza girdiğinde, gündem değiştirmek istendiğinde ‘’Suriyeliler meselesi’’ temcit pilavı gibi halkımızın önüne sürülmektedir. Milletimiz bilmelidir ki, Suriyeli misafirlerimiz huzur içinde vatanlarına dönecektir ve hatta dönmeye başlamışlardır. Ancak onları bahane eden CHP’li Hatay Büyükşehir Belediyesi, akmayan sular, gidilmeyen yollar ve yapılmayan hizmetlerle anılmaya devam edecektir.

Hükümetimiz, dünyada yaşanan ve ülkemize de yansımaları olan ekonomik sorunlar karşısında, tüm imkânlarıyla milletimizin yükünü hafifletecek tedbirler almıştır. Bununla birlikte yerel yönetimlerimizin de halka hizmet noktasında sıkıntı yaşamaması için, hiçbir ayrım gözetmeksizin, tüm belediyelerimizin gelirlerini ciddi oranda artırmıştır. Örneğin; Hatay Büyükşehir Belediyesinin son dönemde gerçekleşen bütçesinin yüzde 96 ‘sı merkezi bütçeden gelmiştir. (2022 yılı Hatay Büyükşehir Belediyesi bütçesi 3 Milyar 150 Milyon TL olup Hazine ve Maliye Bakanlığından İller Bankasından 3 Milyar 368 Milyon TL gelmiştir. Ön gördüğü bütçeden hükümetimiz daha fazla kaynak aktarmıştır.)Hükümetin verdiği destekle Hatay Büyükşehir Belediyesinin geliri, Büyükşehir Belediyeleri arasında 8. sıraya yükselmiştir. Hatay Büyükşehir Belediyesi bu gelirle hangi hizmeti gerçekleştirmiştir; sormak lazım.

Hal böyleyken, Hatay’da, şehrin gerçek ihtiyaç ve beklentilerinden uzak, idari ve mali disiplinden yoksun, kaynaklarımızı heba eden, şeffaflığın olmadığı bir yönetimle karşı karşıyayız.

Demokratik geleneğimiz, hukukumuz, toplumsal dinamiklerimiz şunu ortaya koymaktadır ki, gayreti, becerisi, hizmet aşkı ve ülke sevdası olan hiç kimse, millete hizmet yolunda engellenemez.

Bugüne kadar milletimizin huzurunda defalarca sorduk, bugün burada Hatay’dan tüm halkımızın huzurunda Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Eskişehir, Hatay, İstanbul, İzmir, Mersin, Muğla, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlarına bir kez daha soruyoruz. 

Yönettiğiniz şehirlerde belediye meclislerine herhangi bir proje getirdiniz de AK Parti Meclis Grupları olarak hayır mı dedik? Ya da merkezi idareden gelen kaynaklarda tek bir kuruşunuz eksik mi geldi? Tabi ki hayır…

‘Engelleniyoruz' yalanıyla oluşturduğunuz konforlu alanlarınızdan çıkın ve şehirlerinize bir bakın. Şehirlerinizin önündeki en büyük engelin, sizler ve Kemal Kılıçdaroğlu CHP’si olduğunu göreceksiniz.

Kemal Kılıçdaroğlu CHP’si tarafından yönetilen bu 11 Büyükşehir Belediyesinin AK Parti Grup Başkanvekilleri olarak, bizlere verilen meşru muhalefet sorumluluğunu, ülkemiz ve şehirlerimiz için en faydalı şekilde kullanmaya devam ederek  yapılmayan her işin takipçisi olmaya devam edeceğiz.” Denildi.

 


SİYASET 18.01.2023 08:38:00 0

HBB’ İSTİHDAMA TAM DESTEK OLACAK

HATAY’DAKİ HİÇ BİR YER, MADEN VE TAŞ OCAKLARIYLA KUŞATILAMAZ

İSKENDERUN VE DEFNE HALKINDAN LÜTFÜ SAVAŞ’A TAM DESTEK

CHP ADAYI ÜSTÜN ENERJİ DOLU KAMPANYASI İLE GÖZ DOLDURUYOR

HBB İLE YSYD İNSANİ YARDIM DERNEĞİ İŞBİRLİĞİNDE SERİNYOL FİZİK TEDAVİ VE PSİKOSOSYAL DESTEK MERKEZİ AÇILDI

ÖNTÜRK MOBİLYANIN KALBİNDE İŞTİHDAM SÖZÜ VERDİ

HBB BAŞKANI HATAY BAROSU VE HAMOK’U VE ZİYARET ETTİ

“KADINLARA YÖNELİK TOPLUMSAL VE EKONOMİK PROJELERİMİZ HAZIR”

YILDIRIM-KARA: BU KADAR ZAMANDAN SONRA RÖNESANS REZİDANS’TA KAYBOLAN YURTTAŞLARIMIZLA İLGİLİ HİÇBİR AÇIKLAMA YOK

YUMURTA BAYRAMI AKÇALI'DA 30 MART'TA KUTLANACAK

KUVVETLİ YAĞIŞLAR SONRASI HBB İL GENELİNDE MÜDAHALELERDE BULUNUYOR

YİNE İSTE YENİ BİR 1001 KABULÜ

FECİ KAZADA BİR AİLE YOK OLDU; 6 ÖLÜ 1 YARALI

SAMİ ÜSTÜN GENÇLERLE BULUŞTU

CHP’NİN KALESİNDEN MEHMET ÖNTÜRK’E TAM DESTEK

  • Perşembe 23.2 ° / 9.1 ° Güneşli
  • Cuma 22.2 ° / 14 ° Güneşli
  • Cumartesi 26 ° / 12.3 ° Güneşli
Dörtyol nöbetçi eczaneleri

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13