HATAY MUTFAĞINDA GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE SORUMLU ÜRETİM, SORUMLU TÜKETİM VAR

HATAY MUTFAĞINDA GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE SORUMLU ÜRETİM, SORUMLU TÜKETİM VAR

YEREL 21.10.2022 07:52:00 0
HATAY MUTFAĞINDA GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE SORUMLU ÜRETİM, SORUMLU TÜKETİM VAR

“NAZAN SAVAŞ’TAN SORUMLU ÜRETİM VE SORUMLU TÜKETİM VURGUSU”

Tanıtımda konuşan Prof. Dr. Nazan Savaş, “Birleşmiş Milletler’in 17 hedefi var bunların 17’si de halk sağlığıyla alakalı. 12. hedef Sorumlu Üretim ve Sorumlu Tüketim üzerine. Bu hedef doğrultusunda İsveç Büyükelçiliği mutfaklarda üretim ve tüketim süreçlerinde sağlıklı malzeme ile insan sağlığına yarar sağlayan besin değeri yüksek gıdalar üretilmesi konusuna vurgu yapıyor. Ancak Anadolu’da ve Hatay ilimizde yemekler geçmişten bugüne dek bu anlayışla yapılıyor. Annelerimizin yüzlerce yıllık mutfak geçmişinde zaten bu anlayış var. Yokluk zamanlarında bile çok farklı ve faydalı yiyecekler üretilmiş ve israf edilmeden tüketilmiş” diyerek Yazar Tecirli’nin kitabında Sorumlu Üretim ve Sorumlu Tüketim kavramına sıklıkla yer verildiğini belirtti.

Tanıtıma katılan konukların geçtiğimiz günlerde Michlen Yıldızı alan Türk şef ve restoranlar hakkında “Şeflerimiz Michlen Yıldızı’nı becerileri ve yemeklere sanatsal değerler kattıkları için alıyor. Şeflerin yemekte kullanılan malzemeleri özenle seçmesi de çok önemli” demesi üzerine Nazan Savaş, “Şehrimizde standartlara göre Michlen Yıldızı’na aday olacak çok sayıda şef ve mekân var” ifadelerini kullandı.

Hatay Gastronomi Evi, Michlen Yıldızı alan Türk şefleri ve restoranları kutladı.

KİTAP YALNIZCA TARİFLERİ DEĞİL GEÇMİŞE DAİR ANILARI DA İÇERİYOR

Yazar Tecirli kitaplarında yalnızca tariflerin değil hikâyelerinde yer aldığını söyleyerek, çocukluğunda babaannesiyle ilgili biriktirdiği anılara kitabında da yer verdiğini anlattı.

Kitap tanıtımına Cumhuriyet Halk Partisi Reyhanlı İlçe Başkanı Nihat Dağ’ın yanı sıra çok sayıda konuk katıldı. Katılımcılar da kitabın Hatay’ın gastronomi tarihine ışık tutan kıymetli bir eser olduğunu dile getirdi. Kitabın içeriğinin yanı sıra kullanılan fotoğraflar da övgü aldı.

Kitap tanıtımında Hatay mutfağının özel lezzetleri arasında yer alan patatesli köfte, Gastronomi Evi’nin aşçıları ve Yazar Tecirli tarafından yapıldı.

YEREL 21.10.2022 07:52:00 0

KIRIKHAN 1938 GENÇLERİ ZİRVEYE KOŞUYOR 5-0

PAYAS SPOR'UN PLAY-OFF HESAPLARI

BÜYÜKŞEHİRDEN BİR KREŞ DAHA

DÖRTYOL’DA “14 KASIM DÜNYA DİYABET GÜNÜ” BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI

ARSUZ KARAHSEYİNLİ MAHALLESİNE 6 KM SATHİ KAPLAMA

M² STEAM MERKEZİ İLK ŞAMPİYONLARINI YETİŞTİRDİ

HBB’DEN KUMLU’YA ÇEVRE DOSTU ATIKSU ARITMA TESİSİ

YERİNDE ÇÖZÜM VATANDAŞIN YANINDA

TIR KAZASINDA DÖRTYOL’LU HASAN ÇAKICI HAYATINI KAYBETTİ

DÖRTYOL’DA 3 BOYUTLU YAYA GEÇİDİ FARKINDALIK YARATTI

DÖRTYOL TURUNÇGİL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ BAŞKANI HACI İBRAHİM SEÇER;

TOROSLAR EDAŞ HATAY’IN YENİDEN İNŞASINI ENERJİ YATIRIMLARIYLA DESTEKLİYOR

HÜRRİYETÇİ EĞİTİM SEN HATAY ŞUBE BAŞKANI PANCAR; “ÖĞRETMENİ BEZDİRME AĞI'NA (ÖBA) ULAŞILAMIYOR!”

AK PARTİ HATAY MİLLETVEKİLİ ABDULKADİR ÖZEL; “DENİZCİLER’DEN OTOBANA BAĞLANTI KAVŞAĞI HAYIRLI OLSUN!”

İSDEMİR’DE GÖRKEMLİ BAŞTEMSİLCİLİK AÇILIŞI…

  • Pazartesi 18.3 ° / 8 ° Güneşli
  • Salı 20.1 ° / 8.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 21.7 ° / 9.1 ° Güneşli
Dörtyol nöbetçi eczaneleri

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7