Tarih: 03.12.2022 08:35

ERZİN’DE TURUNÇGİL HASAT GÜNÜ DÜZENLENDİ

Facebook Twitter Linked-in

“İlimiz, tarımsal üretim açısından oldukça büyük öneme sahiptir. Bu nedenle iyi tarım uygulamalarının tüketicilere güvenilir gıdanın arzında en önemli unsur” diyen Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Çolakoğlu;

“İl Müdürlüğümüz, ilimizde iyi tarım uygulamalarındaki çalışmalarına öncelikli olarak turunçgil yetiştiriciliğinde başlamıştır. Bu kapsamda; turunçgil üretiminde yaşanan kalıntı sorununun giderilmesi ya da önlenmesi, artan girdi maliyetlerinin düşürülmesine yönelik proje çalışmalarına gereksinim duyulmuş olup Bakanlığımız Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğümüz tarafından finanse edilen Ulusal Turunçgil Konseyi ile imzalanan protokol ile “Turunçgillerde İyi Tarım Uygulamaları ile Kazancınız Bol Olsun” Projesi hayata geçirilmiştir.

Bu proje ile hedefimiz ticarete konu stratejik ürünümüz olan turunçgil kümesinin oluşturulması, pazar payımızı korumak ve arttırmaktır.

2022 yılında 112 turunçgil üreticisi proje kapsamına alınarak 6.752 dekar alanda İyi Tarım Uygulamaları faaliyetinde bulunulmuştur.

2021 yılı ilimiz toplam turunçgil üretimi 300 bin dekar alanda 1.250.000 ton olup 2022 yılında tahmini rekoltenin 305 dekar alanda 954.000 ton olması beklenmektedir.

İlimizde iyi tarım uygulamalarının yaygınlaşma çalışmalarının devam edeceğini belirterek hasadın ilimize ve üreticilerimize hayırlı olmasını dilerim” dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —