Tarih: 10.12.2022 09:35

DÖRTYOL TİCARET VE SANAYİ ODASINDA

Facebook Twitter Linked-in

İyi Tarım Uygulamaları, çevre, insan ve hayvan sağlığına zarar vermeyen bir üretimin yapılması, doğal kaynakların korunması, tarımda izlenebilirlik ile gıda güvenliğinin sağlanması amacıyla yapılan tarımsal üretim şekli olarak tarif edilebilir. İyi Tarım uygulamaları, ilçemiz, ilimiz ve ülkemiz tarımının sürdürülebilirliği bakımından oldukça önemlidir.

İyi Tarım’ı Güvenilir Gıda, Sağlıklı Yaşam, Kaliteli ve Yüksek Verim, İyi Kazanç ve Sürdürülebilir Tarım olarak tanımlayabiliriz.

İYİ TARIM UYGULAMALARI Sertifikası o ürünün,

• İnsan sağlığına zararlı kimyasal, mikrobiyolojik, fiziksel kalıntılar içermediği,

• Çevreyi kirletmeden ve doğal dengeye zarar vermeden üretildiği,

• İzlenebilirliğinin ve sürdürülebilirliğinin sağlandığı,

• Üretim sırasında üretimle ilgili insanların veya diğer canlıların refahının olumsuz olarak etkilenmediği,

• Üretimi sırasında ülkemizin tarımsal mevzuatına uygun işlemler yapıldığını gösterir.

“Bu projenin katılımcı üreticisiyim, bunun yanında Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Tarım Grubu Meclis üyesiyim diye belirten Emre ÖZ; ”Dörtyol Ticaret ve San Odası Tarım Meslek komitesi olarak doğru ürün, doğru hasat, doğru paketleme, doğru Pazar konularına konvansiyonel yaklaşımları kenara bırakarak sonuç odaklı bir çalışma içerisine girmiş bulunmaktayız. “ diye sözlerine devam etti.

“Bu yaklaşımın üretim adımını, Doğru ürün üretimi konusunda bölge çiftçilerimizi İyi Tarım uygulamaları ile buluşturarak, ağaçtan tüketime P ye varan ürün kaybımızı, üretim süreçlerinden kaynaklanan hataları gidererek minimize edilmesi amaçlanmaktadır.  Detaylarını önümüzdeki günlerde açıklayacağımız çalışmamızda, doğru budama, doğru sulama, doğru mücadele ve doğru beslemeye odaklanarak üretim standardizasyonuna odaklanmak istiyoruz.”  

Bu amaçlarla çıkılan bu yolda bizleri de projeye dahil eden İl Tarım Müdürlüğümüze, Dörtyol ve Erzin İlçe Müdürlerimize, proje danışmanlığımızı yapan Ziraat Yüksek Mühendisi Hamdi Tanju KATİPOĞLU’na ve  emeği geçen tüm personele teşekkür ederim dedi. Dörtyol TSO’da bölgemiz Narenciyesi hakkında ayrı çalışmalar ve toplantılar da düzenlemektedir” denildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —