Tarih: 12.12.2022 08:14

BAŞKAN TOSYALI'DAN DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ MESAJI

Facebook Twitter Linked-in

Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü için yayınladığı yazılı mesajında şunları kaydetti:

'İnsan Hakları Beyannamesi; eşrefi mahlûkat olan insana, insan olmaktan ileri gelen ve doğuştan sahip olduğu haklara erişiminde hiçbir kısıtlama ve engelin olmamasını, insan onuruna yakışır bir yaşam sürebilme hürriyetinin güvence altına alınmasını sağlaman uluslararası bir teminattır.     

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni ilk imzalayan ülkeler arasında yer alan ülkemiz; gerek ulusal gerekse uluslararası hadiselerde ortaya koyduğu insanlık yanlısı tavırla, en samimi, en barışçıl ve en medeni uygulayıcılardan biridir.

Türkiye, zalimin ve mazlumun kimliğine göre tavır belirleyen zihniyetlerin karşısında bugün de her türlü ayrımcılığı ortadan kaldırmak, sosyal adaleti sağlamak ve toplumsal refah tesis etmek için güçlü bir irade göstermeye devam etmektedir.

İnsan haklarına özgü değerlerin korunup geliştirilmesi için tüm kurum ve kuruluşlarımızla insan onurunu korumayı en temel değer olarak kabul ediyoruz. 

Bu vesile ile tüm dünyada insanın yaratılıştan gelen haklarını kullanarak, insan onuruna yakışır bir yaşam sürmesi umuduyla 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü en kalbi duygularla kutluyor, milletimize ve tüm insanlığa barış, huzur ve adalet getirmesini temenni ediyorum.'




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —