Tarih: 12.12.2022 08:15

40 BİN ADET BİBERİYE FİDESİ DAĞITILDI

Facebook Twitter Linked-in

Gerçekleştirilen Biberiye fidesi dağıtımı ile ilgili Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden yapılan bilgilendirmede; “İlimizde, Biberiye bitkisinin tarımı genellikle doğadan toplama şeklinde yapılmakta olup son yıllarda birkaç üreticinin girişimleri sonucunda biberiye yetiştiriciliğine başlanmıştır. İl Müdürlüğümüz, tıbbi ve aromatik bitkilerin yetiştiriciliğini desteklemek amacıyla çeşitli projeler yapmaktadır.

‘Biberiye Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi’ni uygulamaktaki amacımız; tarıma uygun arazi niteliğinde olmayan sahalara biberiye bitkisini diktirerek öncelikle bölgede meydana gelebilecek olan erozyonla mücadele etmektir. Ayrıca tarıma çok uygun olmayan bu alanların tarıma kazandırılarak, ilimizdeki tıbbi ve aromatik bitki varlığını arttırmaktır.

Biberiye bitkisi; uçucu yağı özellikle parfüm, kozmetik ve aromaterapide kullanılmakla beraber, suyunun da antiseptik özelliği bulunmaktadır. Bu anlamda kozmetikte kullanılması ile hem üreticinin hem de ilkemizin ekonomisine büyük katkılar sağlamaktadır” denildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —