BAŞKAN KİMYECİ, HD MEDYA RADYO VE ANTAKYA BELEDİYE TV’NİN CANLI YAYIN KONUĞU OLDU

BAŞKAN KİMYECİ, HD MEDYA RADYO VE ANTAKYA BELEDİYE TV’NİN CANLI YAYIN KONUĞU OLDU

SİYASET 3.07.2018 11:16:46 0
BAŞKAN KİMYECİ, HD MEDYA RADYO VE ANTAKYA BELEDİYE TV’NİN  CANLI YAYIN KONUĞU OLDU

Başkan Kimyeci 24 Haziranda gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimi hakkında görüşlerini ifade ederek başladığı programda; “ Milletimizin 24 Haziran’da göstermiş olduğu teveccühten dolayı şükranlarımı sunuyorum. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi kapsamında ilk kez ülkemizin Devlet Başkanını seçmiş olduk. Bundan dolayı gururluyuz, mutluyuz, heyecanlıyız. Milletimizin 24 Haziran’da dünya lideri Sayın Cumhurbaşkanımızı tercih etmiş olmasından dolayı ne kadar şükran duysak, ne kadar minnet duysak azdır. Çünkü Sayın Cumhurbaşkanımız son 16 yılda ülkemizi, ülkemizin kurucu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün koymuş olduğu muasır medeniyetler seviyesinin çok üzerine çıkarma hedefi doğrultusunda büyük yatırımlar, büyük kalkınma hamleleri yaparak, bizlere Türk Milletinin bir ferdi olmanın gururunu yaşatıyor.

Sayın Cumhurbaşkanımız son 16 yılda bağımsızlığımızı tesis etme bağlamında da çok önemli hizmetlere imza attı. Bir yandan ülkemizi dünyanın en güçlü 16. ülkesi haline getirirken, diğer yandan bağımsızlığımızın sembolü olan ve güçlü ordu, güçlü devlet anlayışı ile Mehmetçiğimizin ihtiyaç duyduğu her türlü ekipmanı, silah ve mühimmat sistemlerini geliştirerek dış devletlere olan bağlılığımızdan kurtararak, ülkemize gerek ekonomik ve gerekse askeri ambargolarla diz çöktürmek isteyenlere karşı yapmış olduğu mücadelelerle ülkemizi gelecek vizyonlarını aydınlık bir çerçevede kurgulayarak, ne kadar öngörülü bir lider olduğunu ispatlamıştır.

Sayın Cumhurbaşkanımız ülkemizin kalkınmasını, gelişmesini, vatandaşlarımızın gerek gündelik yaşam kalitesi yükseltme konusunda maddi ve manevi alanlardaki yaşantısını güzelleştirecek hamleler yaparak, gerekse bir çok boyutta üretim seferberliği ile örnek alınan ülke haline gelmesinde önemli mesafeler katettik.

Son 16 yılda dünya üzerinde en hızlı büyüyen ülke olduk. Geçtiğimiz 2017 yılında dünyanın en hızlı gelişen ülkesi olduk. Böylece hayatın her alanındaki atılımlar ile dünya genelini kapsayacak vizyon projeler ile bakışıyla, ufkuyla, çağın ilerisinde bir ülke haline getirmesi bizim için en büyük gurur.

Ben yeni sürecin, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde kurulacak olan kabine ile çok güzel, çok başarılı işler yapılacağına millet olarak inanıyoruz. Ülkemize hayırlı uğurlu olsun inşallah.”

Kazanan Cumhur İttifakı Oldu

Başkan Kimyeci programın devamında Cumhur ittifakının ülke ve Hatay genelindeki etkileri konusunda düşüncelerini aktardı. Başkan Kimyeci konuşmasında şunları kaydetti; “ Cumhur ittifakını, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin işbirliği ile çok önemli buluyorum. Ülkemiz devletini, milletini, bayrağını seven bir anlayışla Cumhur ittifakı altında bir arada bulundu. Devlet, millet, bayrak sevdasıyla bir arada duran bir cenaha karşılık, terör yanlısı, on binlerce insanımızın ölümüne sebep olan ve terörü silahı kullanarak ülkemizi bölmek, parçalamak, siz çöktürmek isteyen cenahlarla birlikte olunan bir yapı görüyoruz. O açıdan Türk milletinin feraseti dünyada örnek teşkil ediyor. Bu olumsuzluklara bir dur demek için Cumhur ittifakı çok önemli. Bu duruşa vatandaşımızın çok güçlü bir desteği oldu.”

Başkan Kimyeci konuşmalarının devamında gerek Hatay’da gerekse Türkiye genelinde bazı illerde seçim sonuçlarından kaynaklı bazı sıkıntıların olduğunu ancak bunların her seçimde yaşanan olağan durumlar olduğunu ifade etti. Başkan Kimyeci konuşmasının devamında bu konuyla alakalı olarak ilk seçim sonuçlarına dayalı yapılan açıklamaların geçerliliğinin olmadığını, sandıkların % 100’ünün açılarak sağlıklı bir şekilde sayılmasından sonraki sonucun geçerli olduğunu bundan dolayı sonuçların değişim gösterebileceğini ifade ederek yurt dışı oylarının dağılımı da il ve ilçe bazındaki etkisi de önemli olduğunu sonuç olarak Yüksek Seçim Kurulunun kararını beklemenin en doğrusu olacağını belirtti.

Başkan Kimyeci seçim sonuçlarını değerlendirirken Cumhur ittifakının Hatay’da 6 vekilinin olduğunu, sonuçların rakamsal olarak değişmiş olmasından kaynaklı olarak sandıkların %100 açılması ve yurt dışı oylarının dahil olması ile değişmiş olmasından kaynaklı vekillerin değiştiğini ancak isim olarak kimin milletvekili olduğu değil, Cumhur ittifakı olarak neyin kazanıldığına bakılması gerektiğini, MHP ve AK Parti olarak değil Cumhur İttifakı olarak bakmak gerektiğini belirtti. Başkan Kimyeci seçimlerin vatana, millete hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Başkan Kimyeci programın devamında Antakya Belediyesi olarak gerek teknik gerek sosyal belediyecilik çalışmaları kapsamında yürütülen hizmetlerden bahsetti.

Asi Nehri Sivrisinek Yuvasına Döndü

Başkan Kimyeci programda Antakya’nın iki çok önemli sorunu hakkında görüşlerini ifade ederek devam etti. Asi nehrinin ıslah problemi ve Sebze hali konusunda önemli açıklamalarda bulunan Başkan Kimyeci şu görüşlere yer verdi; “ Asi nehri Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanında. Ancak sorumluluk almak istemezseniz, bu iş benim değil dersiniz. Büyükşehirin temel görevleri içerisinde derelerin, temizliği, bakımı, onarımı, ıslahı bulunur. Bunun yanısıra kanalizasyonlar da temel görevidir. Bir defa görevden kaçılmaz. Milletin emanetine sahip çıkmak lazım. Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin somut olarak Asi nehri sorununda sonuca ulaşacak bir projesi yok. Daha önceki mevcut projeyi tamamlama imkanında da olmadı. Görsellik yaparak teknik sıkıntıyı çözmeyince asi nehri şu anda açık bir fosseptik görünümüne gelerek sivrisinek yuvası halini haldı. Bunları bir bütün olarak çözme basireti göstermeyen Hatay Büyükşehir Belediyesi, halkımızı aldatarak zaman kazanmaya çalışıyor. Asi nehri konusunda somut, kayda değer, sonuca ulaşacak bir yatırım yapılmadığı gibi mevcut kaynaklar da heba edildi.

Büyükşehir Belediye Başkanını Göreve Davet Ediyorum

Aynı şey sebze hali için de geçerli. 60 yıldır şehrimize hizmet veren sebze hali artık Antakya’mızın ihtiyacını karşılayamaz hale geldi. Bu kapsamda büyük sebze hali için bizden ödenek onayı alındı ve 50 milyon tl ödenek onayı çıkarıldı. Yer konusunda dağın başında yapmak istediler ancak bunun uygun olmadığını söylememize rağmen, ısrarla burda yapmak istedikleri için biz de izin ve ödenek verdik ancak yapamadılar. Şu ana kadar bir çivi çakılmadı. İlaveten ikinci bir talep olarak Güzelburç mahallemizde ikinci bir sebze hali olsun istedik, ancak bunun için de bir çivi çakılmadı. Mevcut sebze hali artık ihtiyacı karşılamıyor, bunu Büyükşehir meclisinde söylemekten dilimizde tüy bitti. CHP’li Hatay Büyükşehir Belediye Başkanını göreve davet ediyorum. Antakya’nın ihtiyaçlarına kulak versin.”

Başkan Kimyeci programda Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin kaynak sarfiyatı yanı sıra borç batağında bulunmasının sebebinin pahalı malzemeler kullanmak, gereksiz yatırımlar yapmak ve israf yapmaktan kaynaklandığını bu nedenle acil ihtiyaç olan hizmetlerin yerine getirilmediğini belirtti. Başkan Kimyeci konuşmasının devamında; “Ayrıca hükümet yatırımları ile yapılan Büyük Karaçay Barajı’nın su dağıtımı için ithal boru malzemeleri tercih ettiler ki ülkemiz Hatay’ımız çelik boruda lider konumdayken, kendi mühendisimiz, kendi işçimizden mal edebilecekken, ithal boruların getirtilmesi kaynak sarfiyatından başka bir şey değildir. Kaldı ki kullanılan borular en küçük depremde ayrılabilecek hassasiyette iken çelik borular kaynakla tutturularak uzun ömürlü olmaktadır. Bu maliyeti arttırmaktadır.

Özetle Büyükşehir Belediyesi iflas etmiş durumda. 1,5 milyar lira borcu bulunuyor. Tüm geliri düşünülürse, hiçbir personeli maaş almazsa, hiçbir aracı çalışmazsa bu borçları ancak 3 yılda öder. Laf kalabalığı ve mazeretlerle bu iş olmaz. Bunun hesabını vakti geldiğinde vatandaş size keser, nerden geldiğini anlamazsınız.” dedi.

            


SİYASET 3.07.2018 11:16:46 0

ULUSLARARASI EĞİTİM ARENASINDA BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATIYORUZ!

YAYMAN: MİLLETİN KARARI BAŞIMIZIN ÜSTÜNDEDİR

VALİ MUSTAFA MASATLI’NIN 15-22 NİSAN TURİZM HAFTASI MESAJI

VALİ MASATLI, TURİZM SEKTÖRÜNÜN TEMSİLCİLERİYLE BULUŞTU

HBB BAŞKANI ÖNTÜRK, REYHANLI BELEDİYESİNİ VE BAŞKAN AHMET SALMAN YUMUŞAK’I ZİYARET ETTİ

BAŞKAN ÖNTÜRK HATAY’IN İNŞA VE İHYASI İÇİN SAHAYA İNDİ

HATSU ŞEBEKE İNŞA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

İSKENDERUN BELEDİYE BAŞKANI DÖNMEZ, KAYMAKAM DEMİRYÜREK'İ ZİYARET ETTİ

HBB BAŞKANI MEHMET ÖNTÜRK, HATAY VALİSİ MUSTAFA MASATLI'YI AĞIRLADI

. KISA BİR ZAMAN DİLİMİ İÇİNDE İLİMİZİ AYAĞA KALDIRACAĞIZ

KADINLARIN KOLUNA MİS KOKULU ALTIN BİLEZİK!

HOLLANDA KONSORSİYUM HEYETİ HATAY’DA Kİ ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

HASAN YETKİN GÜVEN TAZELEYEREK YENİDEN BAŞKANLIĞA SEÇİLDİ

HATAYLILAR’IN KAYBEDECEK VAKTİ KALMADI

ÖZGÜR ÖZEL HATAY VE İSKENDERUN İÇİN YSK’YA BAŞVURDU

  • Perşembe 29.5 ° / 15 ° Güneşli
  • Cuma 23.6 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.1 ° / 10.7 ° false
Dörtyol nöbetçi eczaneleri

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 32 14 12 6 4 48
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 32 8 11 13 -1 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16