Tarih: 13.07.2018 09:22

MHP MİLLETVEKİLİ KAŞIKÇI SREBRENİTSA SOYKIRIMINDA HAYATINI KAYBEDENLERİ ANDI

Facebook Twitter Linked-in

İNSANLIK TARİHİNİN GÖRDÜĞÜ EN BÜYÜK TRAJEDİ

Milliyetçi Hareket Partisi Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı; “Srebrenitsa, Avrupa’da 2.Dünya Savaşından sonra insanlık tarihinin gördüğü en büyük trajedilerden biridir . 8372 Boşnak sivil önce güvenli bölgede oldukları gerekçesiyle silahsızlandırılmış, daha sonra Nato’ya bağlı Hollanda askerlerinin de vicdanları derinden yaralayan ve hafızalara utanç içinde kazınan sorumsuzluk ve korkaklıkları neticesinde Sırp katilleriyle baş başa bırakılmışlardır .

ULUSLARARASI HUKUK HİÇE SAYILDI

Uluslararası hukukun temel kurallarını hiçe sayarak Bosnalı Müslüman sivil nüfusa karşı sistematik bir saldırı şeklinde işlenen bu cinayetler tartışmasız bir şekilde soykırımdır. Üzerinden 23 yıl geçmesine rağmen acılar hafiflememiş, yaralar kapanmamıştır. Srebrenitsa’da yaşananlar sadece Bosna Hersek’de değil tüm dünyada acının ve adalet arayışının adeta sembolü olmuştur.”

Milletvekili Kaşıkçı “Bu vesileyle 23 yıl önce şehadete eren Bosnalı Müslüman kardeşlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, her şey den önce insanlığa karşı işlenen bu soykırımı nefretle kınıyorum” ifadelerinde bulundu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —