ÇALIŞKAN: FİKRİ OLAN HERKES TEDİRGİN!

Halkın tarafsız haber alma organlarının baskı altında olması, basında ciddi bir tekelleşmenin meydana gelmesi, gazeteci ve yazarların tutuklu olması ve fikirlerinden dolayı tedirgin olduklarına

YEREL 24.01.2023 08:39:00 0
ÇALIŞKAN: FİKRİ OLAN HERKES TEDİRGİN!

değinen Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, “Dünyada en fazla “tutuklu gazeteci” bulunan ülkelerden birisiyiz. Rakamlara yansıyan bu tablo her şeyi anlatmaya yetiyor.” dedi.

 GAZETECİLERİN KORKUSU

 Sosyal medyada sıkça rastladığımız Cumhurbaşkanı ile ilgili söylenen herhangi bir sözden/paylaşımdan dolayı “Şu anda ifade vermek üzere adliyeye çağrıldım, ifade vermeye gidiyorum” gibi haberlerin artık sıradanlaştığını ifade eden GİK Üyesi Çalışkan, “Köşe yazarı, hangi yazımdan başım belaya girecek? Muhabir, hangi haberim beni çetelerin hedefi yapacak? Siyasetçi, hangi eleştirim Cumhurbaşkanına hakaret sayılacak? Fikir insanı, hangi açıklamamdan dolayı gece yarısı evimden alınacağım, ifade vermeye gideceğim korkusu yaşıyorsa, yorumcu hangi cümlem vatana ihanet suçuyla yaftalanmama, terörist damgası yememe neden olacak korkusu taşıyorsa burada bir sorun var demektir. Nitekim yayın kuruluşu yöneticileri de hangi programımıza RTÜK’ten ceza yağacak diye endişeleniyor.” ifadelerini kullandı.

 YAFTALANMA ENDİŞESİ!

 Günümüzde muhalif olan herkes her durumda ya FETÖ’cü ya da PKK’lı etiketine maruz kalabildiğini ve bu suçlama için herhangi bir somut delile ihtiyaçta olmadığını vurgulayan GİK Üyesi Çalışkan, “Sadece bir yorumunuz veya sözünüz terörle yaftalanmanız için yeterli, en basit bir hadiseden vatana ihanet yaftası pekâlâ yersiniz. Bugün on binlerce hakaret davası hatta yanlış anlaşılabileceğiniz cümlenizdeki tek bir kelimeden ya da bütünlük içerisindeki cımbızla çekilen bir cümle sizi bir şekilde terör damgası yemeye açık hale getirebilir. Türkiye'de basın özgürlüğü ve yayıncılık, teminat altına alınması gerekiyor. Yayınlar özgürdür(!) Ne zaman ki ucu saraylılara dokunacak bir eleştiri yaparsınız, hemen sosyal medyadaki trol orduları devreye girer. Basın özgürlüğü sözde varken fiili durum da ortada yok.” dedi.

 BASINDA TEKELLEŞME

 Medyanın peyderpey kontrol altına alındığını, büyük haber kanallarının parti yönetimi veya destekçileri tarafından satın alınarak finanse edildiğini, falanca medya gruplar vs. derken neredeyse tümüyle el değiştirdiğini ifade eden GİK Üyesi Çalışkan, “Ülkedeki basın özgürlüğü ve yandaş yayın organlarının iktidarın tasarruflarının savunmaktan başka değer diye bir mefhumları da yoktur.  Bunların konuşmaları, yalnızca iktidarın icraatlarını savunmak, lehine yorumlar yapmak, tasarruflarına kılıf uydurmak, yanlışlarına mazeret üretmek yani iktidar borazanlığından ibaret. İncili Çavuş’un çağdaş versiyonları!

 Zülfü yâre dokunmadıkça Milli ve manevi değerlere aykırı yayın yapmakta da beis görmezler. Örneğin sabah kuşakları programları, öğle sonrasındaki realite şovlarda neler döndüğünü tüm Türkiye görüyor. Polisiye vakalar sıradan olaymış gibi, ahlaksız diziler aile düzenini yok eden yayınlar rahatça gösteriliyor, bilinçaltı propagandası yapılıyor.” dedi.

             PSİKOLOJİK BASKI!

 Basının ekonomik olarak dar boğazda, psikolojik baskı altında olduğunu belirten GİK Üyesi Çalışkan, “Haber yapma özgürlüğü olmayan, yaptığı haberle altından kalkamayacağı pekâlâ her türlü cezaya maruz kalabilecek, kaleminden çıkacak tek bir kelimenin başına neler getirebileceğini düşünmek zorunda kalınan bir devirde yaşıyoruz. Böyle bir ortamda ne kadar aksini iddia ederseniz edin; bağımsız basından, güçlü medyadan ve fikir özgürlüğünden söz edilemez.” dedi.

YEREL 24.01.2023 08:39:00 0

AK PARTİ HATAY MİLLETVEKİLİ KEMAL KARAHAN, PAYAS SOKULLU MEHMET PAŞA KÜLLİYESİNDE HEMŞEHRİLERİYLE İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU

DÖRTYOL’DA OTOYOL JANDARMASINDAN KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ

DÖRTYOL KADIN SOHBET EVİ TÖRENLE AÇILDI

DÖRTYOL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİNDEN 8 MART’TA KADES TANITIMI

KAYMAKAM MEHMET KEKLİK’TEN ŞEHİT AİLESİNE ANLAMLI ZİYARET

DÖRTYOL BELEDİYE BAŞKANI BAHADIR AMAÇ’TAN 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ MESAJI

HALİME ÖKSÜZ: EMEKÇİ KADINLARIMIZIN MÜCADELESİ HER ZAMAN YANIMIZDADIR

SAADET PARTİSİ DÖRTYOL İLÇE BAŞKANI YUSUF ÇİÇEK: “KADINLARIN EMEĞİ TOPLUMUN EN DEĞERLİ GÜCÜDÜR”

KANALİZASYONU OLMAYAN ABONELERİN FATURALARINA ATIKSU BEDELİ YANSITILMAYACAK

DÖRTYOL ÜLKÜ OCAKLARINA ATAMA

DÖRTYOL’DA DÜNYA YETİMLER GÜNÜNDE ANLAMLI İFTAR

MEHMET KEMİKSİZ İSKENDERUNLULAR İLE BULUŞTU

BİR KADIN BİN RENK: KADININ GÜCÜ SANATLA ANLATILDI

HATAY’DA YÜZYILIN KONUT PROJESİ’NİN KURA ÇEKİMİ YAPILDI

HATSU, ANTAKYA’DA ÖĞRENCİLERE SU BİLİNCİNİ AŞILADI

  • Pazartesi 14.4 ° / 1.8 ° Güneşli
  • Salı 15.1 ° / 2.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.3 ° / 4.1 ° false
Dörtyol nöbetçi eczaneleri

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 24 15 3 6 20 51
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
8.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
9.KOCAELİSPOR 24 8 10 6 -4 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 24 5 8 11 -4 26
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 24 6 12 6 -6 24
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 24 5 12 7 -16 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 24 3 10 11 -25 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14