ÇALIŞKAN: FİKRİ OLAN HERKES TEDİRGİN!

Halkın tarafsız haber alma organlarının baskı altında olması, basında ciddi bir tekelleşmenin meydana gelmesi, gazeteci ve yazarların tutuklu olması ve fikirlerinden dolayı tedirgin olduklarına

YEREL 24.01.2023 08:39:00 0
ÇALIŞKAN: FİKRİ OLAN HERKES TEDİRGİN!

değinen Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, “Dünyada en fazla “tutuklu gazeteci” bulunan ülkelerden birisiyiz. Rakamlara yansıyan bu tablo her şeyi anlatmaya yetiyor.” dedi.

 GAZETECİLERİN KORKUSU

 Sosyal medyada sıkça rastladığımız Cumhurbaşkanı ile ilgili söylenen herhangi bir sözden/paylaşımdan dolayı “Şu anda ifade vermek üzere adliyeye çağrıldım, ifade vermeye gidiyorum” gibi haberlerin artık sıradanlaştığını ifade eden GİK Üyesi Çalışkan, “Köşe yazarı, hangi yazımdan başım belaya girecek? Muhabir, hangi haberim beni çetelerin hedefi yapacak? Siyasetçi, hangi eleştirim Cumhurbaşkanına hakaret sayılacak? Fikir insanı, hangi açıklamamdan dolayı gece yarısı evimden alınacağım, ifade vermeye gideceğim korkusu yaşıyorsa, yorumcu hangi cümlem vatana ihanet suçuyla yaftalanmama, terörist damgası yememe neden olacak korkusu taşıyorsa burada bir sorun var demektir. Nitekim yayın kuruluşu yöneticileri de hangi programımıza RTÜK’ten ceza yağacak diye endişeleniyor.” ifadelerini kullandı.

 YAFTALANMA ENDİŞESİ!

 Günümüzde muhalif olan herkes her durumda ya FETÖ’cü ya da PKK’lı etiketine maruz kalabildiğini ve bu suçlama için herhangi bir somut delile ihtiyaçta olmadığını vurgulayan GİK Üyesi Çalışkan, “Sadece bir yorumunuz veya sözünüz terörle yaftalanmanız için yeterli, en basit bir hadiseden vatana ihanet yaftası pekâlâ yersiniz. Bugün on binlerce hakaret davası hatta yanlış anlaşılabileceğiniz cümlenizdeki tek bir kelimeden ya da bütünlük içerisindeki cımbızla çekilen bir cümle sizi bir şekilde terör damgası yemeye açık hale getirebilir. Türkiye'de basın özgürlüğü ve yayıncılık, teminat altına alınması gerekiyor. Yayınlar özgürdür(!) Ne zaman ki ucu saraylılara dokunacak bir eleştiri yaparsınız, hemen sosyal medyadaki trol orduları devreye girer. Basın özgürlüğü sözde varken fiili durum da ortada yok.” dedi.

 BASINDA TEKELLEŞME

 Medyanın peyderpey kontrol altına alındığını, büyük haber kanallarının parti yönetimi veya destekçileri tarafından satın alınarak finanse edildiğini, falanca medya gruplar vs. derken neredeyse tümüyle el değiştirdiğini ifade eden GİK Üyesi Çalışkan, “Ülkedeki basın özgürlüğü ve yandaş yayın organlarının iktidarın tasarruflarının savunmaktan başka değer diye bir mefhumları da yoktur.  Bunların konuşmaları, yalnızca iktidarın icraatlarını savunmak, lehine yorumlar yapmak, tasarruflarına kılıf uydurmak, yanlışlarına mazeret üretmek yani iktidar borazanlığından ibaret. İncili Çavuş’un çağdaş versiyonları!

 Zülfü yâre dokunmadıkça Milli ve manevi değerlere aykırı yayın yapmakta da beis görmezler. Örneğin sabah kuşakları programları, öğle sonrasındaki realite şovlarda neler döndüğünü tüm Türkiye görüyor. Polisiye vakalar sıradan olaymış gibi, ahlaksız diziler aile düzenini yok eden yayınlar rahatça gösteriliyor, bilinçaltı propagandası yapılıyor.” dedi.

             PSİKOLOJİK BASKI!

 Basının ekonomik olarak dar boğazda, psikolojik baskı altında olduğunu belirten GİK Üyesi Çalışkan, “Haber yapma özgürlüğü olmayan, yaptığı haberle altından kalkamayacağı pekâlâ her türlü cezaya maruz kalabilecek, kaleminden çıkacak tek bir kelimenin başına neler getirebileceğini düşünmek zorunda kalınan bir devirde yaşıyoruz. Böyle bir ortamda ne kadar aksini iddia ederseniz edin; bağımsız basından, güçlü medyadan ve fikir özgürlüğünden söz edilemez.” dedi.

YEREL 24.01.2023 08:39:00 0

DÖRTYOL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NDAN BİLİŞİM SUÇLARINA KARŞI FARKINDALIK SEMİNERİ

DÖRTYOL BELEDİYESİ’NDEN RAMAZAN AYINA ÖZEL ANLAMLI DESTEK

RAMAZAN ÖKSÜZ: “PAYAS’TA KARDEŞLİĞİ VE ADİL PAYLAŞIMI BÜYÜTECEĞİZ”

DÖRTYOL’DA BEŞİKGÖL YOLUNDA HEYELAN BİR EV ZARAR GÖRDÜ

DÖRTYOL BELEDİYE BAŞKANI DR. BAHADIR AMAÇ; RAMAZAN AYIMIZ MÜBAREK OLSUN

DÖRTYOL KONAKLI İLKOKULU’NDA ÖRNEK BİR PROJEYE İMZA ATILDI

ARSUZ'DA ÇALIŞMALAR HIZ KESMİYOR

BÜYÜKŞEHİR ÇOCUKLARA TRAFİK BİLİNCİNİ AŞILIYOR

BÜYÜKŞEHİR’DEN RAMAZANA ÖZEL KÜLTÜR ŞÖLENİ

HATAY BÜYÜKŞEHİR, ZABITA EKİPLERİ RAMAZAN ÖNCESİ DENETİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

BAŞKAN ÖNTÜRK’TEN RAMAZAN AYI KUTLAMA MESAJI

DÖRTYOL BELEDİYESİ ZABITA EKİPLERİNDEN RAMAZAN ÖNCESİ FIRIN DENETİMİ

DÖRTYOL BELEDİYESİ’NDEN RAMAZAN ÖNCESİ MARKETLERE SIKI DENETİM

DÖRTYOL’DA USULSÜZ REÇETE OPERASYONU

BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇOCUK ŞENLİĞİ COŞKUSU

  • Perşembe 15.6 ° / 7.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 15.9 ° / 4.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.9 ° / 5.5 ° Güneşli
Dörtyol nöbetçi eczaneleri

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 22 17 1 4 40 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 22 15 0 7 31 52
3.TRABZONSPOR A.Ş. 22 13 3 6 17 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 22 11 3 8 15 41
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 22 11 4 7 11 40
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 22 9 7 6 13 33
7.KOCAELİSPOR 22 8 8 6 -1 30
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 22 7 6 9 -2 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 22 7 8 7 -9 28
10.CORENDON ALANYASPOR 22 5 6 11 -1 26
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 22 6 11 5 -5 23
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 22 6 11 5 -13 23
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 22 4 9 9 -9 21
14.TÜMOSAN KONYASPOR 22 4 10 8 -10 20
15.KASIMPAŞA A.Ş. 22 4 11 7 -12 19
16.İKAS EYÜPSPOR 22 4 12 6 -17 18
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 22 2 10 10 -26 16
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 22 3 16 3 -22 12