DÖRTYOL TÜRK OCAĞI KONFERANS SERİSİ DEVAM EDİYOR

Türk Ocakları Genel Başkan Yardımcısı ve Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Şahingöz “Dünden Bugüne Ermeni Meselesi ve Dörtyol’un Yeri” adlı konferans verdi.

YEREL 10.01.2023 01:00:00 0
DÖRTYOL TÜRK OCAĞI KONFERANS SERİSİ DEVAM EDİYOR

Konferansa Milletvekili Hacı bayram Türkoğlu, Belediye başkanı Fadıl Keskin, Ak parti ve MHP ilçe başkanları, Türk Eğitim sen başkanı Bayram Ali Kafadar, Kamu çalışanları başkanı Reşit Taşkın,  ve Ocak gönüllüsü bir çok insan katıldı.

Sözlerine; Dörtyol'un kurtuluşu münasebeti nedeniyle buradayız. Dörtyol'da olmaktan ve anlattığı konunun Dörtyol la ilgisinden olmasından dolayı mutlu olduğunu söyleyen Şahingöz şöyle devam etti. 

Emparyal devletler dün Ermenileri bugün başka grupları kullanmaktadır. Hasta adam dedikleri Osmanlıyı yıkmak için bu ülkede barış içinde yaşayan Ermenileri bize karşı kullandılar.  Yıkıma önce Balkanlar da Yunanlılarla ve o bölgedeki halk üzerinden çatışma başladı. Vatanı bölmek düşüncesi bitmeyecek ve bu coğrafyanın kaderi olmaya devam edecektir. Tarih her zaman tekerrür etmekte ve bu yüzden tarihten ders almak zorundayız.

Bize düşen, farklılıklar kardeşlik doğurmalı düşüncesi ile uyanık olmalıyız

Asıl Yunanlılar Mora ve Atina'nın bir kısmında yaşar. İlk isyanı hristiyan Arnavutlar çıkarmıştır. Çukurova , Ermeniler için çok önemlidir. Tarihte Ermeniler diye bir millet yoktu. bu ismi sonradan almıştır. Ama Türkler her coğrafyaya ad veren bir millettir.  Dünyanın her yerinde Türk isminde devletler kurulmuştur.

Afgan diye de bir millette yok ama coğrafyadan adını Afgan olarak almıştır. Ermenilerde Türkçe harfle yazılmış töre bittiği diye hukuk kitapları vardır.  Doğu ve batı Ermenileri diye 2’ ye ayrılmıştır. İlk defa İran'dan Karabağ’a Ruslar tarafından Ermeniler getirilip yerleştirildi. Erivan aslında erihan hanlığı olarak Türklerin yoğun yaşadığı yer iken Ruslardan bir başkentimiz olsun diye Erivan ı istiyorlar

Bulgaristan da başarılı olan isyancılar Ermenistan isyanını başlattı  ve bu isyanda din adamlarının rolü büyük olmuştur. 1909 yılında ise, Dörtyol'da ilk isyan ve olaylar başladı.

Türk ahali ve Kuvayı Milliye ile bu çatışmalara karşı çalışma başladı.  Fransa'nın amacı Ermenilere devlet kurdurmak değildi. Bu bölgeyi onların üzerinden ele geçirmeyi istiyorlardı. 

Bu dünyanın en tehlikeli milleti İngilizlerdir. Yıllarca petrol ve maden sahalarının haritasını çıkartılıp oralarda olaylar çıkardılar. İngilizler tren yolları haritası çıkarken yaptıkları anlaşmaya göre  tren yolu geçen bölgede ağdan ve soldan olmak üzere 20 km boyunca yer altı madenlerini çıkarmak ve onlara sahip olmak üzere anlaşma yaptılar. O yüzden tren yolları düz değildir. Madenlere göre yol yapılmıştır. 

Averos zırhlısını Osmanlı bir tüccar alıp satın alıp Yunanlılara verdi. Bu gemi bize karşı kullanıldı ve bizim adalarımız elden gitti. 

Çukurova da Postallı denilen bir grup bu bölgedeki toprakları ele geçirip Ermeni devleti kurduklarını ilan ediyorlar ve çevreye çok zarar verdiler. 

1. Dünya savaşına girme sebebimiz Osmanlı'nın kapitülasyonları kaldırmasıdır. Dolayısı ile 1. dünya savaşına girme sebebi bilinen sebeplerin dışında Kapitülasyonlar olmuştur. 

 

Frnsız Bulyon ile Ankara anlaşması yapıldı. Ankara anlaşması ile imtiyazlar verilip Fransızlarla anlaşılınca Ermeniler biz ne yapacağız diyen Ermenilere, Fransız komutan siz de bizimle gelin diyor.  Böylece 250 km lik yol olan Hatay'dan Halep'e giderken 2 bin kişi yolda hastalıktan ölüyor. Sadece burada değil, İspanya'da ve Avrupa'da da hastalıktan insanlar ölüyor ama bunu tehcirde öldürüldü diye yayın yapıyorlar. 

Ama yapılan tüm teknik çalışmada kimin nereye gittiği neden öldüğü belli.  Toplam rakam o zaman 20 bin iken şimdi 2 milyondan bahsediliyor. 

İngilizler İstanbul’a girince meclisi önce meclisi mebusanı basıyorlar. Ki burası  hakimiyeti milliyenin  kaynağıdır.  İkinci olarak arşivi işgal ettiler ve tüm arşivi çaldılar.  Üçüncü olarak da direnişin sembolü Türk ocaklarını işgal ettiler. 

Belgeleri çalan İngilizler bunları inceleyince Türklerin bu belgelere göre mahkûm edilemeyeceğini görünce Ermeni tezleri çürüdü. 

Ermeniler bu güne kadar 60 bin kitap yazarken biz 60 kitap yazamadık ve onlar sahte belgelerle bizi mahkeme vermeye başladılar.  Son zamanlarda ise  Torosyan adlı bir Ermeninin kitabını Türkçeye çevirdiler. iftira dolu kitabın da yalan olduğu ortaya çıktı.

Maalesef biz millet olarak ne kitap yazıyoruz ne de kendimizi anlatabiliyoruz. 

Amerika da yıllar önce Sovyetler dağıldığı zaman ortaya çıkacak Türk devletleri için hangi önlemler alınmalı diye raporlar yazılmış ve konferanslar veriliyor.  Sovyetler dağılınca Eruh Şemdinli baskını,  asala olayları başlıyor ve arkasından PKK ortaya çıkıyor.

Biz im orta Asya ile bağlantı kurmamız engelleniyor ve yine bu yılda Karabağ olayı patlak veriyor. Ermeni tarafında  en seçkin Rus birlikleri ermeni askeri elbisesi ve  son model tüfek ve tanklarla Karabağ’a girdiler. Azerilerde sadece kırma tüfek var…

Rahmetli Türkeş'in ilk sözü milli harp sanayisidir bugün bu konuda hayli yol aldık bize Bayraktar gibi milli adamlar lazım. Kovit aşısını Kayseri de Türk ocağı mensubu bir profesör buldu. Kendimize yetecek çalışmalar yapmalı ve  milli üretime ağırlık vermek zorundayız. 

O dönemde 350 üzerinde ABD hastane ve okul gibi kuruluş açmışlar bunlar ajan olarak çalıştı. Yine Türkiye de olay çıkaran hiç bir yabancıyı yargılayamıyoruz.  Posta teşkilatı yabancı olduğu için gelen tüm gizli belge ve haberleri okumak için izniniz yoktu. Tuzu bile biz çıkarıp satmıyoruz.  Duyumu umumiye ve birçok sebepten dolayı çöküş başladı. 

Osmanlı Devleti, 1913 yılında Avrupa siyasî çevrelerince yeniden gündeme getirilen Ermeni meselesinden dolayı çok zor bir döneme sürüklendi. Avrupa’da Ermeni toplumuna duyulan sempati kısa sürede Türklere karşı bir kamuoyu oluşturulmasına fırsat yaratmıştır.  Ancak gelişmeler bir süre sonra Osmanlı-Rus temsilcilerinin bir araya gelerek 8 Şubat 1914 tarihinde Sait Halim Paşa ile İstanbul’daki Rus büyükelçisi Gulkeviç arasında Yeniköy Antlaşmasının imzalanması ile farklı bir boyuta bürünmüştür. Osmanlı Devleti bundan sonra antlaşma gereği Avrupa’dan gönderilecek ithal yöneticilerle Vilayat-ı Şarkiye (Doğu Anadolu) Islahatını gerçekleştirme çabasına girişmiş oldu. Rusya ile varılan Yeniköy anlaşması gereğince; Van-Bitlis-Harput ve Diyarbekir bölgesi genel müfettişliğine Norveçli Binbaşı Nicolas Hoff; Trabzon-Erzurum ve Sivas bölgesi genel müfettişliğine de Hollandalı Doğu Hindistan sömürgeleri memurlarından Westenenk atanmıştır. Güya şeklen Osmanlıya bağlı ama her şeyi kendiler yönetiyor. 

Doğu Anadolu ve Karadeniz Bölgesi böylece Ermeni yönetimi olacaktı .Bugün Burada dikkat etmemiz gereken konu  özerklik adı altında ülkeyi bölmek istiyorlar. 

Bülent Ecevit’ten bir anı dinlemiştim.  Bir Balkan ülkesi gezisinde oranın devlet başkanı kulağıma eğilip şöyle demiş: Milli olunmadan evrensel olunmaz. Sizin sol kesim önce mili olsun demiş. 

Kitaplar pek yazmaz ama İngiliz Binbaşı Noel diye bilinen casusu ki doğuda Kürt Lawrance diye bilinir. Doğuda yaptığı isyan ve teşkilatlanma çalışmasını yapınca İngiltere ye gönderdiği telgrafta “ Müjde nur topu gibi bir Kürt sorunu doğdu. Bu büyüyecek ve ülkenin başına bela olacak demiştir. 

Sön söz olarak şunu belgelere dayanarak gururla söyleyebiliriz. İlk kurşun Türk milletinin esaret kabul etmediğinin göstergesidir ve Dörtyol’un değil ülkenin gururudur. 

  Konferans sonunda Ocak başkanı Sami ocak Prof. Dr. Mehmet Şahingöz’e bir plaket vererek teşekkür etti.


YEREL 10.01.2023 01:00:00 0

DGC’DEN BAŞKAN AMAÇ’A HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

İSKENDERUN BELEDİYESİ VOLEYBOL TURNUVASI START ALDI

ÖZÇELİK-İŞ SENDİKA YÖNETİMİNDEN BAŞKAN İBRAHİM GÜL'E ZİYARET

BAŞKAN DÖNMEZ HARIL HARIL ÇALIŞIYOR

HALK SAĞLIĞI VE TEMİZ BİR ÇEVRE İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

AK PARTİ HATAY İL YÖNETİMİNDEN ŞEHİTLER HAFTASI ZİYARETİ

BAŞKAN AMAÇ, ÇİLEK ÇOCUK AKADEMİSİ AĞIRLADI

YEŞİLKÖY ZİYA GÖKALP İLKOKULU'NDA YAPTIRILAN “6 ŞUBAT KÜTÜPHANESİ VE ÇOK AMAÇLI SINIF” TÖRENLE AÇILDI

ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASI YÖNETİMİNDEN ALTAN VE AMAÇ'A ZİYARET

REKTÖR DEPCİ’DEN BAŞKAN DÖNMEZ’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

İGC’DEN BAŞKAN DÖNMEZ’E ZİYARET

BAŞKAN AMAÇ: MEMUR VE SÖZLEŞMELİ PERSONELİMİZE HAYIRLI OLSUN

ANTALYASPOR'A KARŞI KRİTİK MAÇ

BAŞKAN ÇELİK BİRİM MÜDÜRLERİ İLE İLK TOPLANTISINI YAPTI

FETALEKOKARDİYOGRAFİ NEDİR?

  • Cuma 23.6 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.1 ° / 10.7 ° false
  • Pazar 23.3 ° / 11.1 ° Güneşli
Dörtyol nöbetçi eczaneleri

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 32 14 12 6 4 48
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 32 8 11 13 -1 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16