Tarih: 26.01.2023 10:17

DÖRTYOL’DAN İSVEÇ'TEKİ KUR'AN-I KERİM'İN YAKILMASINA SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDAN ORTAK TEPKİ GÖSTERDİ

Facebook Twitter Linked-in

Dörtyol Çaylı Caddesi Akbank önünde yapılan Sivil Toplum Kuruluşları basın açıklamasına Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, AK Parti Dörtyol İlçe Başkanı Osman Görgen, Cumhuriyet Halk Partisi Dörtyol İlçe Başkanı Mustafa Halil Çelebi, Milliyetçi Hareket Partisi Dörtyol İlçe Başkanı Ömer Oğuz Uçar, İYİ Parti Dörtyol İlçe Başkanı Gürcan Eker, Saadet Partisi Dörtyol İlçe Başkanı Yusuf Çiçek, Büyük Birlik Partisi Dörtyol İlçe Başkanı Nazmi Kıymacı ve bir çok Sivil Toplum Kuruluşları, Dernekler ile Vakıf temsilcileri de katıldı.

Basın açıklaması öncesi Kuran-ı Kerim tilaveti okundu.

Büro Memur-Sen Adliye İlçe Temsilcisi Mehmet Burğaç tarafından okunan basın açıklamasında; “Kuran-ı Kerim, tüm insanlık için bütün zaman ve mekânlarda bir kurtuluş ve hidayet rehberi, hayatın tüm alanlarına hitap eden bir kılavuzdur. Kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim'e yapılan saldırı, en başta İslam'a ve Müslümanlara, sonrasında ise bütün bir insanlığa yöneltilmiş saldırıdır.”diyen  Burkaç sözlerine şöyle devam etti “Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde aşırı sağcı bir parti liderinin yetkililerin izni ile gerçekleştirdiği Kur'an yakma eylemini kınıyoruz. Zihni kararmış ve kalbi körleşmiş insanlara, insanlığa karşı sergiledikleri bu saldırgan tutumdan bir an önce vazgeçmeleri gerektiğini bildiriyor ve onlara Yüce Allah'ın Saff suresi 7 ve 8. Ayeti kerimelerini hatırlatıyoruz. “Yalnız Allah'a teslim olmaya çağırılıp dururken Allah hakkında asılsız şeyler yakıştırmaya çalışandan daha büyük haksızlığı kim yapabilir? Allah zalimlere hidayet nasip etmez. İsterler ki Allah'ın nurunu ağızlarıyla söndürüversinler: ama inkârcılar hoşlanmasalar da Allah nurunu muhakkak tamamlayacaktır!

Basın açıklamasına destek veren ve katılan vatandaşlarımız başta olmak üzere vakıf ve derneklere, sendikalara ve siyasi partilere teşekkür ediyoruz.” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —