İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 6 ŞUBAT DEPREMİ SONRASI ÇALIŞMALARINI ANLATTI

İSTE’de Su Altı Kaynakçılığı Bölümü açıldı!

EĞİTİM 19.07.2024 09:00:00 0
İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 6 ŞUBAT DEPREMİ SONRASI ÇALIŞMALARINI ANLATTI

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), 6 Şubat'ta meydana gelen depremin ardından hızla toparlanma ve yaralarını sarma sürecine girdi. İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, deprem sonrası yapılan çalışmalar hakkında gazetecilere bilgi verdi. Depçi, üniversitenin depremden etkilenen binalarının onarımı ve yenilenmesi konusundaki çalışmalar hakkında bilgi verdi.

İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, beraberinde Basın Yayın Teknolojileri Bölümü Öğretim Görevlisi Mehmet Kartal Bilen ile İskenderun Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Ziyaretten dolayı mutluluğunu dile getiren İGC Başkanı Diyap Atar, Rektör Depçi’yi çalışmalarından dolayı kutladı. 

Depçi, "Depremin ardından üniversitemizde kapsamlı bir hasar tespit çalışması yaptık ve en kısa sürede onarım ve yenileme çalışmalarına başladık. Öğrencilerimizin eğitimine ara vermemek adına geçici derslikler oluşturduk ve çevrim içi eğitim seçeneklerini genişlettik. Yeni açılacak eğitim yılında yüz yüze eğitim için gerekli şartlarlı oluşturduk. Yüz yüze eğitime hazırız” dedi.

İskenderun Teknik Üniversitesi'nin deprem sonrası toparlanma süreci ve yeni açılan Su Altı Kaynakçılığı Bölümü, üniversitenin geleceğe yönelik umutlarını tazeledi. Üniversite yönetimi, öğrencilerin ve personelin güvenliği ile eğitim kalitesini en üst düzeyde tutmayı hedeflediğini belirtti.

İSTE’de Su Altı Kaynakçılığı Bölümü açıldı!

Ayrıca, İskenderun Teknik Üniversitesi bünyesinde bu yıl hazırlıkları tamamlanarak açılan Su Altı Kaynakçılığı Bölümü hakkında da bilgi verildi. İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, "Su Altı Kaynakçılığı Bölümü, bölgedeki sanayi ve denizcilik sektörleri için nitelikli eleman yetiştirme amacıyla kuruldu. Bu bölümde eğitim görecek öğrenciler, hem teorik hem de pratik anlamda kapsamlı bir eğitim alacaklar" şeklinde konuştu.

Bölümüz açılması ile İSTE’nin bölge ekonomisine ve istihdamına önemli katkılar sağlayacağını belirterek, "Bu bölümde yetişecek öğrenciler, sadece ülkemizde değil, uluslararası alanda da aranan nitelikli iş gücü olacaklar" diye konuştu.

Ziyaret sonrasında İGC Başkanı Diyap Atar ve İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, yönetim kurulu ile günün anısına objektiflere poz verdi.

 

EĞİTİM 19.07.2024 09:00:00 0

HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÖNTÜRK, PAYAS’TA KREŞ TEMELİ ATTI

KARAKESE KÖPRÜSÜ GEÇİCİ OLARAK TRAFİĞE KAPATILDI

İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNİ AMANOSLAR’DA ANDI

HBB’DEN İSTİHDAMA DESTEK: “BİRLİKTE USTAYIZ PROJESİ”

HATAY BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞMALARINA ARA VERMEDEN DEVAM EDİYOR

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, 17 OCAK 2026 CUMARTESİ GÜNÜ HATAY’A GELİYOR

TÜM BEL-SEN HATAY ŞUBE BAŞKANI SERDAL ALKAN; “İNSANCA YAŞANACAK ÜCRET YOKSA DEMOKRASİ DE YOK”

İSDEMİR, ÇEVRECİ YATIRIMLAR İLE HIZLA BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

DÖRTYOL BELEDİYE BAŞKANI BAHADIR AMAÇ’TAN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI

ERZİN’İN KAYNAK SULARI MASLAK PROJESİYLE GÜVENCEYE ALINIYOR

HBB’NİN KARİYER PLANLAMA GEZİLERİ DEVAM EDİYOR

DÖRTYOL KAYMAKAMI MEHMET KEKLİK BAŞKANLIĞINDA KOORDİNASYON TOPLANTISI YAPILDI

DÖRTYOL DEVLET HASTANESİ’NDE BİR İLK: VARİS TEDAVİSİNDE MODERN YÖNTEM UYGULANDI

HATAY’DA MERAKLA BEKLENEN KURA ÇEKİMİNİN TARİHİ AÇIKLANDI

BAŞKAN ÖNTÜRK’TEN RAS EL-SENİ MESAJI

  • Cuma 11.1 ° / 0.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 6.9 ° / 3.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 5.9 ° / 2.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
Dörtyol nöbetçi eczaneleri

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9