İSTE’Lİ AKADEMİSYEN TÜBİTAK-1507 KAPSAMINDA DESTEKLENMEYE HAK KAZANDI

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökhan Altan’ın yer aldığı proje, TÜBİTAK-1507 Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazand

TEKNOLOJİ 3.09.2024 09:49:00 0
İSTE’Lİ AKADEMİSYEN TÜBİTAK-1507 KAPSAMINDA DESTEKLENMEYE HAK KAZANDI

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökhan Altan’ın yer aldığı proje, TÜBİTAK-1507 Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı. Doç. Dr. Altan’ın yöneticiliğini yaptığı ve bu alanda ilk olma özelliği taşıyan “Yapay Zekâ Destekli Akıllı Trafik Düzenleme Platformu” adlı proje, Teknopark-İSTE Teknoloji Geliştirme Bölgesinde faaliyetini sürdüren Deeptech Mühendislik Tic. Ltd. Şti. firmasıyla birlikte TÜBİTAK tarafından destek almaya hak kazandı.

Amacı küçük ve orta ölçekli işletmelerin araştırma ve geliştirme kapasitelerini artırmak ve yenilikçi projelerini desteklemek olan TÜBİTAK-1507 Destek Programı kapsamında yer alan proje, afet durumunda en önemli problemlerden biri olan yol durum ve spekülatif veya hatalı bilgilerin yayılmasını engellemek amacıyla bilgisayarlı görü tabanlı yol durum tespit sistemi sayesinde haritalama uygulamaları için tıkanıklığa ulaşmadan hızlı adaptif olabilme kapasitesini arttırıyor. Ayrıca alternatif rota belirleme ve yönlendirme işlemi sağlayan yapay zeka tabanlı itibar mekanizmasına sahip bir mobil platform geliştirmeyi hedefleyen proje çıktısı, yalnızca afet durumunda değil günlük hayatta metropol şehirlerin de trafiğinin düzenlenmesine katkı sağlayacağı bekleniyor.

Yöneticiliğini yaptığı projeyle büyük bir başarıya imza atan Doç. Dr. Gökhan Altan’ı öncelikle tebrik eden İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, “İSTE Ailesi’nin bir üyesinin daha aldığı destek ödülü haberi ile mutlu olduğumu buradan belirtmek isterim. Gelişimi, geliştirmeyi ve girişimciliği önceleyen bir üniversitenin rektörü olarak başarıya koşan ve çağımız teknolojisine uyum sağlayarak hedeflerini hep yüksekte tutan hocalarımızın ve öğrencilerimizin yanında olacağımıza kimsenin şüphesi olmasın. Tekrardan destek almaya hak kazanan projenin yöneticiliğini yapan hocamızı tebrik eder ve başarılarının devamını dilerim” şeklinde konuştu.

TEKNOLOJİ 3.09.2024 09:49:00 0

HBB’DEN ÖĞRENCİLERE ULAŞIMDA DESTEK

KIRIKHAN’DA ÇOK AMAÇLI SALONUN TEMELİ ATILDI

AKDENİZ MEYVE SİNEĞİYLE MÜCADELE SÜRÜYOR

HATAY’DAKİ YANGINLAR KONTROL ALTINDA

POLİS VE JANDARMA DÖRTYOL’DA ZEHİR TACİRLERİNE NEFES ALDIRMIYOR

SU KUYUSUNA BİRİ TAŞ ATTI

CHP MİLLETVEKİLLERİ DÖRTYOL BELEDİYESİNİ ZİYARET ETTİ

SÜLEYMAN DEMİREL ANADOLU LİSESİ AÇTIĞI YAZ KURSLARI İLE ÖĞRENCİLERİMİZİ GELECEĞE HAZIRLIYOR

OYAK ÇİMENTO İNSAN KAYNAKLARI DİREKTÖRLÜĞÜ EDA GÜZELDEMİR DEMİRAY’A EMANET

İSTE REKTÖRÜ PROF. DR. DURUEL’DEN DÖRTYOL BELEDİYESİ’NE ZİYARET

BÜYÜKŞEHİRDEN DİJİTAL DEVRİM

OSMAN GÖRGEN AK PARTİ’NİN KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜKUTLADI “DAHA NİCE 24. YILLARA”

DÖRTYOL’DA UYUŞTURUCU SATICILARINA YÖNELİK OPERASYON

HASSA’DA ORMAN YANGINI

PALMİYE HASTANESİ GEBE OKULU HİZMETE BAŞLADI…

  • Pazar 33.4 ° / 20.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 33 ° / 20.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 32.3 ° / 19.5 ° Güneşli
Dörtyol nöbetçi eczaneleri

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 2 2 0 0 6 6
2.Samsunspor 2 2 0 0 2 6
3.Konyaspor 1 1 0 0 3 3
4.Göztepe 1 1 0 0 3 3
5.Antalyaspor 1 1 0 0 1 3
6.Trabzonspor 1 1 0 0 1 3
7.Kayserispor 0 0 0 0 0 0
8.Alanyaspor 0 0 0 0 0 0
9.Fenerbahçe 0 0 0 0 0 0
10.Beşiktaş 0 0 0 0 0 0
11.İstanbul Başakşehir 0 0 0 0 0 0
12.Gençlerbirliği 1 0 1 0 -1 0
13.Kasımpaşa 1 0 1 0 -1 0
14.Kocaelispor 2 0 2 0 -2 0
15.Eyüpspor 1 0 1 0 -3 0
16.Gazişehir Gaziantep 1 0 1 0 -3 0
17.Fatih Karagümrük 1 0 1 0 -3 0
18.Rizespor 1 0 1 0 -3 0