Tarih: 09.01.2023 08:50

PAYAS ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİ EN RENKLİ KİLİMİ İLMEK İLMEK DOKUDU

Facebook Twitter Linked-in

 İlçede bulunan Milli Eğitim Bakanlığı devlet okulları arasında bulunan Payas Anadolu Lisesi öğrencileri öğretmenlerinin koordinesinde dünyanın en renkli ve en anlamlı kilimi dokudular.

Birbirinden renkli ipler ile küçük parçalar halinde dokunan kilim parçaları birleştirilerek dünyanın renklerini anlatan kilim haline getirildi.

Payas Anadolu Lisesi Müdürü Mesut UZUN, yaptığı açıklamada: "Okulumuz öğretmenlerinden Abdullah ATMACA, Mehmet DOĞAN ve Raziye KAR yönetiminde ve diğer ortak okullar işbirliği ile düzenlenen 'DUYGULARDAN DOKUMALARA' isimli eTwinning projesi kapsamında dünyanın en renkli ve en anlamlı kilim dokuma çalışması gerçekleştirildi.Birçok uygarlığa ev sahipliği yapan Anadolu, çeşitli kültürel altyapıya sahip olmuştur. Geleneksel Türk El Sanatları içerisinde yer alan kilim dokuma sanatı geçmişten günümüze kadar Anadolu kültürünün bir parçası haline gelmiştir. Unutulmaya yüz tutmuş kilim dokuma sanatını, farklı kültür ve özelliklere sahip genç nesil öğrenciler ile birlikte yeniden oluşturmak ve gelecek kuşaklara aktarmak proje konusunu oluşturmaktadır. Her kesimden farklı kültür ve özelliklere sahip bireylerin bulunduğu Anadolu’da bu farklılığı bir farkındalık olarak yansıtmak için öğrencilerin yaptığı kilim dokuma çalışmalarını bir araya getirerek bir bütün halinde ürün ortaya çıkarılmıştır. Çalışmada özgün ifade biçimlerinin örneklenmesi amaçlanmıştır. Yapılmış kilim dokuma çalışmasında farklı renkler ile temsilen her bir bireyin önemli ve farklı olduğunu yansıtmak önem arz etmektedir. Farklı kültür ve bireyleri temsilen yapılmış bu proje çalışmasının örnek teşkil edip duygusal farkındalık ile alana katkı sağlayacağı aşikardır" ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —