SEECO AÇILIŞ PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz ile birlikte Hatay Valiliği Meclis Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen

YEREL 28.01.2023 08:46:00 0
SEECO AÇILIŞ PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

"Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesi" ile ilgili toplantının açılış programına katıldı.

Hatay Valiliği Meclis Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen programa Hatay Valisi Rahmi Doğan, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz’ın yanı sıra, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri, ilçe belediye başkanları, DOĞAKA Genel Sekreteri Oğuz Alibekirlioğlu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program, DOĞAKA Genel Sekreteri Alibekirlioğlu’nun açılış konuşmasını yapmasının ardından Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Yeniçeri’nin konuşmasıyla devam etti. Genel Müdür Yeniçeri konuşmasında “Bugün Avrupa Birliği desteğiyle, Kalkınma Ajansı Genel Müdürlüğü ve Dünya Bankası koordinatörlüğüyle yapılan Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansımızın ev sahipliğini yaptığı, Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum projesinin bölgede faaliyetlere başlamasının ilanı için bir araya gelmiş bulunmaktayız. 2021 yılında başladığımız ve toplam bütçesi 39,5 milyon Avro olan projemizin 2024 yılı Aralık ayında tamamlanması beklenmekte. Bu süre içerisinde Kalkınma Ajanslarımızın bu projeyle yerel kalkınma açısından bölgelerine önemli katkılar sağlayacaklarından eminim. Bakanlık olarak bölgesel kalkınma politikalarımızdan, bölgelerimizin potansiyellerini en doğru şekilde değerlendirecek programları ve projeleri hayata geçiriyoruz. 2006 yılından bu yana faaliyet gösteren kalkınma ajanslarımız bölgelerimizin kalkınmasında lokomotif görevi üstlenen temel kurumlarımız durumundadır. Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğümüzün, yerelden ulusala, ulusaldan küresele vizyonuyla yürüttüğü SEECO projesi Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerimizle beraber 11 ilimizi kapsamakta. Kadınların ve gençlerin istihdamının arttırılmasında önemli model oluşturmaya aday projeleri faaliyete geçirmeyi amaçlamakta. Malumunuz Türkiye yüksek teknolojili ve katma değerli ürünlerde güçlü bir küresel oyuncu olma yönünde ilerlemekte. Girişimcilik ve inovasyon gücünün kalkınma hızını doğrudan etkilediğini biliyoruz. Bu nedenle bakanlığımız ve bağlı kuruluşlarımızın girişimcilik, sosyal girişimcilik, sosyal inovasyon alanlarındaki teşviklerini SEECO projesi ve benzeri projelerle çeşitlendirmeyi ve arttırmayı hedefliyoruz. Değerli katılımcılar, Genel Müdürlüğümüz tarafından ilan edilen 2022-2023 yılları için genç istihdamın temasına uygun bir şekilde SEECO projesi kapsamında kadınlarımız ve gençlerimizin beceri düzeylerinin gelişmesine ve istihdam olanaklarının arttırılmasına yönelik çeşitli eğitim ve mentörlük hizmetleri verilecektir bu proje kapsamında. SEECO projesinin bölgenin sosyal ve ekonomik gelişmesine önemli katkılar sağlayacağına inanıyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum. Proje uygulamasında yerel düzeyde emeği geçen tüm arkadaşlarımıza bu proje ve benzer projelerimize yönetim kurulu olma vasıflarına sahipliklerinden dolayı başta Sayın Valimiz olmak üzere tüm yönetim kurulu üyelerimize huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum.” dedi.

Vali Doğan, “Kıymetli hocalarım, belediye başkanlarım, sivil toplum kuruluşlarının değerli temsilcileri, kıymetli hanımefendiler, beyefendiler hepinizi saygıyla selamlıyorum. Bu projenin İlimize, bölgemize hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum. Meslek hayatım boyunca birçok Avrupa Birliği projesi yürüten birisi olarak ifade etmek istiyorum ki; kaynak temin edildiğinde, Avrupa Birliği projelerinden güzel sonuçlar alınmıştır. Ben bu projenin de başarılı olacağını ümit ediyorum. Başta sayın Genel Müdür olmak üzere emeği geçen tüm arkadaşlara şükranlarımı sunuyorum. Bölgemizde DOĞAKA’nın imkanlarıyla, kaynaklarıyla hayata geçirilen çok güzel projeler var. İçimizde bulunduğumuz ve Hatay Devleti’nin meclis binası olan bu binada bunlardan bir tanesi. Hatay Valiliği olarak kamulaştırdık ve DOĞAKA’nın kaynaklarını da kullanarak bugün ki haline getirdik. Yine yan tarafta bulunan ve kamulaştırdığımız Antakya Konağı’da, DOĞAKA kaynaklarından destek alan projelerden bir tanesidir. Ben Valilik yaptığım illerde kalkınma ajansı kaynaklarını en iyi şekilde kullanmaya dikkat ederek oradan temin ettiğimiz finansmanla halkımızın ihtiyaçlarını karşılayacak birtakım çalışmalar yapmaya özen gösterdim. Hatay için neler yaptığımızı kısaca anlatmak istiyorum. DOĞAKA kaynaklarından da faydalanılarak Yayladağı’nda bir dalış merkezi yapıyoruz, burası dünyanın en güzel coğrafyalarından bir tanesi, inşallah yaz gelmeden burayı faaliyete geçireceğiz. Yine DOĞAKA kaynaklarından faydalanarak yapmış olduğumuz Yat Limanı var. Bugün itibariyle 180 yatın demirlediği, HADO’nun da kullandığı bir limanımız var. Tabi DOĞAKA’nın kamuya sağladığı birtakım ödenekler var fakat özel sektöre de sağladığı çok önemli kaynaklar var. Küçük girişimcilerimiz, yatırımcılarımız DOĞAKA’dan almış oldukları desteklerle büyük işler başarabildiklerine şahit oluyoruz. Yine kalkınma ajanslarımızın güdümlü projeleri var. Bu projeler kapsamında da yapılan çok önemli hizmetler, işler var. Hatay Cazibe Merkezleri projesi kapsamında gerekli kaynağı alan bir il olması açısından da çok önemli. Bugün rakamları sayın Genel Müdürümüz ve Genel Sekreterimiz bahsetti. Bu kaynaklar doğru bir şekilde kullanıldığı takdirde gerçekten hem kadınlarımız, hem gençlerimiz, hem de yöremizdeki insanlar için güzel hizmetlere vesile olacağına inanıyorum. Ben tekrar buradan gelecek kaynakların hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bu vesileyle başta Genel Müdürüm olmak üzere emeği geçen tüm arkadaşlara şükranlarımı sunuyorum. Siz değerli katılımcılarında gerekli özeni göstererek ve katkı sağlayarak bu kaynakların etkin ve verimli kullanması açısından da bize destek olmanızı bekliyoruz. Ben tekrar tüm katılımcıları saygıyla selamlıyorum. Hayırlı günler diliyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından toplantı, kadınlar ve gençlerin istihdam oranının arttırılmasına yönelik proje kapsamında, 2B Tesisleri Altyapı Anlaşması, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı ile ilgili kurum temsilcileri tarafından imzalanmasıyla son buldu.

 


YEREL 28.01.2023 08:46:00 0

HBB’ İSTİHDAMA TAM DESTEK OLACAK

HATAY’DAKİ HİÇ BİR YER, MADEN VE TAŞ OCAKLARIYLA KUŞATILAMAZ

İSKENDERUN VE DEFNE HALKINDAN LÜTFÜ SAVAŞ’A TAM DESTEK

CHP ADAYI ÜSTÜN ENERJİ DOLU KAMPANYASI İLE GÖZ DOLDURUYOR

HBB İLE YSYD İNSANİ YARDIM DERNEĞİ İŞBİRLİĞİNDE SERİNYOL FİZİK TEDAVİ VE PSİKOSOSYAL DESTEK MERKEZİ AÇILDI

ÖNTÜRK MOBİLYANIN KALBİNDE İŞTİHDAM SÖZÜ VERDİ

HBB BAŞKANI HATAY BAROSU VE HAMOK’U VE ZİYARET ETTİ

“KADINLARA YÖNELİK TOPLUMSAL VE EKONOMİK PROJELERİMİZ HAZIR”

YILDIRIM-KARA: BU KADAR ZAMANDAN SONRA RÖNESANS REZİDANS’TA KAYBOLAN YURTTAŞLARIMIZLA İLGİLİ HİÇBİR AÇIKLAMA YOK

YUMURTA BAYRAMI AKÇALI'DA 30 MART'TA KUTLANACAK

KUVVETLİ YAĞIŞLAR SONRASI HBB İL GENELİNDE MÜDAHALELERDE BULUNUYOR

YİNE İSTE YENİ BİR 1001 KABULÜ

FECİ KAZADA BİR AİLE YOK OLDU; 6 ÖLÜ 1 YARALI

SAMİ ÜSTÜN GENÇLERLE BULUŞTU

CHP’NİN KALESİNDEN MEHMET ÖNTÜRK’E TAM DESTEK

  • Cuma 22.2 ° / 14 ° Güneşli
  • Cumartesi 26 ° / 12.3 ° Güneşli
  • Pazar 27.4 ° / 14.1 ° Güneşli
Dörtyol nöbetçi eczaneleri

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13