47 maddenin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda, il genelinde trafik yoğunluğunun önlenmesi, S ve C plakalı araçlar için ek süre tanınması ile Dörtyol ve Erzin ilçesinde toplu ulaşım sorunlarına çözüm olacak kararlar alındı.
S ve C Plakalı Araçlara Ek Süre
Toplantıda, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanılan asrın felaketi nedeniyle altyapı ve üstyapı çalışmaları halen devam ettiğinden dolayı Antakya, Defne, Samandağ, Kırıkhan ve Hassa’da faaliyet gösteren S ve C harf grubu plakalı araçlara sahip işleticiler için plakaların yönerge kapsamında vize yenileyememe ve hususiye çekmeden dolayı aktif hale gelememeyerek cezalı duruma düşmemesi adına verilen sürenin 31.12.2026 tarihine kadar geçici olarak tekrardan uzatılması talebi oy birliği ile onaylandı.
Erzin ve Dörtyol’da Bazı Güzergahlara Revize
Ayrıca Dörtyol’da, Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ihale kapsamında toplu taşıma hizmeti veren Karakese Kooperatifinde çalışan araçların güzergahlarının Çağlalık TOKİ konutlarına uzatılması talebi de toplantıda oy birliği ile kabul edildi.
Erzin ilçesinde ise S.S. 211 No’lu Gökdere Kooperatifi güzergahının yeni yapılan Erzin Devlet Hastanesi bölgesine de hizmet vermesi şeklinde revize edildi.