Misafir


Dikkat Eksikliği Nedir? -3

Bir önceki yazı da dikkat eksikliği tedavisi hakkında bilgi vermiştik, şimdi de egzersiz nasıl ve ne kadar yapılır onlardan bahsedelim.


Bir önceki yazı da dikkat eksikliği tedavisi hakkında bilgi vermiştik, şimdi de egzersiz nasıl ve ne kadar yapılır onlardan bahsedelim.

Düzenli egzersiz yaparak;

  • Dikkat eksikliği belirtileri arasında yer alan takıntılı davranışları azaltabilirsiniz.
  • Hafızanın güçlenmesini sağlayarak olayların detaylarını daha kolay hatırlayabilirsiniz.
  • Dikkat eksikliği bozukluğu yaşayanlarda sık görülen obezite sorunu ile başa çıkabilirsiniz.
  • Stres atarak kalp hastalıkları riskini azaltabilirsiniz.
  • Kemiklerinizi güçlendirebilirsiniz.
  • Ruh halini üst düzeye taşıyarak kendinize güveninizi arttırabilirsiniz.
  • Kan basıncını ve kolesterolü kontrol altında tutabilirsiniz.

Ne Kadar Egzersiz Yapmalıyım? 

Sağlık uzmanlarının önerisi haftada toplam 150 dakika kadar ortalama egzersiz yapılması. Tabii bu süre hiç spor yapmayanlar ve fazla kilosu bulunanlar için geçerli bir süredir.

Koşu ve bisiklet gibi daha fazla enerji gerektiren egzersizler yapıyorsanız haftada toplam 75 dakika egzersiz sizin için yeterli olabilir.

Aslında yaptığınız hareketlerin ne olduğunun pek önemi yok. Önemli olan egzersiz sırasında efor harcamanız, terlemeniz ve egzersiz programına uymanızdır.

Dikkat Eksikliği Hakkında Yanlış Bilinenler

1) Dikkat eksikliği diye bir şey yoktur, bu sadece kişinin yapması gereken şeylere karşı gösterdiği isteksizlik olarak görülmektedir.

Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu sık sık “isteksizlik” ile karıştırılır ancak kişinin ruh hali değil, beyindeki idareyi sağlayan kimyasal maddelerle ilgili bir sorundur.

2)Herkeste bir miktar dikkat eksikliği vardır, eğer kişi yeterince akıllıysa bu sorunun üstesinden gelebilir.

Dikkat eksikliği her zeka düzeyindeki insanı etkileyebilir ve kronik dikkat eksikliği kişinin sadece düşünceleriyle tedavi edebileceği bir durum değildir.

Sonuç olarak; dikkat eksikliği hem yetişkinleri hem de çocukları aynı oranda etkileyen bir rahatsızlıktır. Çocukluk döneminde genellikle hiperaktivite ile beraber görülür.

Belirtileri çocukluk döneminde sosyal ilişkileri, ergenlik döneminde sosyal hayatı ve okul başarısını, yetişkinlik döneminde ise iş hayatını ve ilişkileri olumsuz yönde etkileyebilmektedir.

Terapi ve ilaçlarla hastalığın belirtileri kontrol altına alınabilmektedir. Ancak kişinin yaşam tarzında yapacağı değişiklikler de belirtilerin azaltılmasında önemli bir etken olabilir.

Çocukluk döneminde dikkat eksikliğinin belirlenmesi yetişkinlere göre daha zor olduğu için çocuklar ebeveynleri tarafından yakından takip edilmelidir.

Sağlıkla Kalın..