EZEL


KARACİĞERİ TEMİZLEYEN BİTKİLER -1

Karaciğer, sahip olduğunuz en önemli organlardan biridir ve sağlıklı bir hayat için karaciğerinize iyi bakmanız gerekmektedir. Karaciğerinize ne kadar iyi bakarsınız, diğer organlarınız o kadar iyi çalışır.


Bu yüzden karaciğerinizi ve safrakesenizi doğal yollarla temizlemek için belirtilen bitkilere çok dikkat etmelisiniz çünkü bu bitkiler bahsedilen organları zehirli maddelerden arındırma özelliğine sahiptir.

Karaciğer, bu işlemleri tamamlamak için, durmadan çalışır; fakat stres ve sürekli vücuda alınan toksinler, karaciğeri yorabilir.

Karaciğeri temizleyen besinlere bir bakalım;

Nane Yaprağı

Taze naneyle hazırlanmış bir çay, karaciğer ve safrakesesinin düzgün bir şekilde çalışmasına çok büyük oranda katkıda bulunabilir. Ayrıca bu bitkinin, kasları gevşetme ve mide rahatsızlıklarından dolayı oluşan sancıları azaltma özelliğiyle bütün sindirim sistemine iyi gelir.

Zerdeçal

Zerdeçal; güçlü antioksidan özelliğiyle, vücudu zararlı maddelerden arındırmada çok etkilidir. Vücudunuzu en sağlıklı duruma getirebilecek kadar iyi temizler. Ayrıca kan dolaşımını hızlandırır. 

Sarımsak

Sarımsak, yüksek oranda sülfür içerir, sülfür de karaciğeri temizlemekle görevli enzimleri canlandırır. Ayrıca soğandaki selenyum da karaciğeri korumaya yardımcı olan besinlerden biridir.

Greyfurt

Greyfurt, çok yüksek oranda C vitamini ve antioksidan içerir. Bu bileşenler de, karaciğeri doğal yoldan temizlemeye yarar.  Ayrıca greyfurt, karaciğerin yağları tutmak yerine yakmasını sağlayan bir enzim içerir. 

Üzüm

Üzüm, kanserli hücreleri durdurup, tümör oluşmasını engeller. Birçok araştırmada olduğu gibi üzüm vücudu temizler, bu nedenle  bu meyveden, üzüm kürü adı verilen birçok doğal kür tarifi oluşturulmuştur. Bu terapilerden biri, karaciğeri temizlemedeki güçlü etkisi sayesinde ve kanı kuvvetlendirip, koruması sayesinde birçok hastalığa iyi gelmektedir.

                                                         (devam edecek..)