EZEL


KARACİĞERİ TEMİZLEYEN BİTKİLER -2

Karaciğer, sahip olduğunuz en önemli organlardan biridir ve sağlıklı bir hayat için karaciğerinize iyi bakmanız gerekmektedir. Karaciğerinize ne kadar iyi bakarsınız, diğer organlarınız o kadar iyi çalışır.


Alkollü içecekler, yüksek kolesterollü yiyecekler, kullandığımız bazı ilaçlar ve benzeri etkenler vücudumuzun en önemli organlarından biri olan karaciğere zarar verebilir.

Karaciğer, vücuttaki toksinleri tutar. Ama, siz, yediğiniz besinler ile karaciğerinizi temizleyebilirsiniz.

Bir önceki yazıda da bahsettiğimiz gibi, bu besinleri tüketerek hem karaciğerinizi temizleyeceksiniz, hem de daha sağlıklı bir karaciğere sahip olabilirsiniz.

Avokado : Zararlı toksinleri temizlemek için gerekli olan glutatyon üretimini sağlamaktadır.

Zeytin Yağı : Soğuk olarak preslenmiş organik yağlar karaciğer için çok faydalıdır.

Ceviz : Ceviz karaciğerin amonyağı vücuttan atmasını sağlar. Karaciğeri temizlemeye yardımcıdır.

Yeşil Çay : Yeşil çay karaciğeriniz için çok faydalıdır.

Limon : Antioksidan içeren limon karaciğeri temizler ve karaciğerin enzim üretmesini destekler. Her sabah limonlu su içmeyi ihmal etmeyin.

Pancar ve Havuç : Her ikisi de beta karoten bakımından zengin olan bu besinler karaciğer fonksiyonlarını geliştirerek, uyarır.

Hindiba Kökü

Hindiba kökü, safrakesesi ve karaciğeri zehirli maddelerden arındırma işleminde büyük bir rolü vardır. Bu bitkinin kökü, safrakesesi ve karaciğerde taş oluşumunu önleme yeteneğine sahiptir. İki bardak kaynayan suya yakalşık bir yemek kaşığı hindiba kökü ekleyerek çay elde edebilir, günde iki defa içebilirsiniz.

Devedikeni Tohumu

Bu tohumlar, karaciğer dokusunun yenilenme şansını arttırıcı özelliğe sahiptir. Karaciğer dokusu doğal sebeplerden ya da hastalıklardan dolayı kaybolur. Devedikeni tohumu ayrıca safra üretimini arttırır ki bu da karaciğerin en etkili şekilde çalışması için çok önemlidir. Ayrıca karaciğer ve safrakesesi iltihaplanmasını da önler.

                                                 (Sağlıkla Kalın..)